©  BELGA

Fayetteville: crossers maken voor het eerst kennis met het WK-parcours

De WB-manche van vanavond in het Amerikaanse Fayetteville vindt plaats op het parcours waar op 29 en 30 januari het WK wordt georganiseerd. Voor de niet- ­Amerikanen wordt het een eerste kennismaking met de site.

Het parcours in Fayetteville is speciaal voor het WK ontworpen in een park aan de rand van de stad. Het is drie kilometer lang en wordt ­gekenmerkt door twee technische afdalingen met enkele kombochten, gevolgd door ­telkens een beklimming. ­Benieuwd wie vanavond de ­generale repetitie naar zijn hand kan zetten.

Smaakmakers afwezig bij de mannen

Bij de mannen blijven ook vanavond nog enkele absolute smaakmakers afwezig: Wout van Aert, Tom Pidcock en Mathieu van der Poel zijn nog aan het ­genieten van een rustperiode. ­Bijgevolg staat vanavond het­zelfde deelnemersveld als zondag aan de start, minus de geblesseerde Thibau Nys.

LEES OOK: Thibau Nys onder het mes in Herentals: “Het drama is dat hij straks op de achterste rijen moet starten”

Grote namen bij de vrouwen

Het deelnemersveld bij de ­vrouwen is wel goed gestoffeerd met wegrenners en mountain­bikers die er nog maar net een ­slopend seizoen hebben op­zitten: Lucinda Brand (wereldkam­pioene veldrijden, 36ste op het WK in Leuven), ­Marianne Vos (tweede WK, tweede Parijs - ­Roubaix), Jolanda Neff (olympisch kampioenen mountainbike) en Kata Blanka Vas (vierde olympische mountainbike, vierde WK) zijn enkele van de meest op­vallende namen.

De vrouwen starten om 19.30u en de mannen om 21.00u onze tijd. De wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen via het open ­kanaal van Play Sport.