©  Patrick De Roo

Recreatiezone Sportoase Groot Schijn woensdag weer open, directeur reageert op extreme drukte

Deurne -

De recreatiezone van Sportoase Groot Schijn gaat weer open. Vanaf woensdag 13 oktober kunnen bezoekers opnieuw de glijbanen, de wellness en de kleuterzone gebruiken. De sluiting kwam wat ongelegen, zeker omdat klanten hun frustraties hadden geuit over de lange wachtrijen van afgelopen weekend. “We vragen begrip van alle bezoekers”, zegt Michaël Schouwaerts.

Sonia De Bock

De recreatiezone van het gloednieuwe zwembad Sportoase in Deurne was sinds dinsdagochtend gesloten vanwege een technische storing. “We hadden te maken met waterinfiltratie”, zegt directeur Michaël Schouwaerts. “Een deel van het plafond aan de recreatiezone bestaat uit panelen en door een waterinfiltratie waren er enkele losgekomen. We besloten om dat gedeelte af te sluiten zodat er geen risico was voor de bezoekers. Vanaf morgen, woensdag 13 oktober, is alles opnieuw toegankelijk.”

De sluiting van de recreatiezone kwam op een slecht moment. Volgens diverse recensies online moesten heel wat bezoekers afgelopen weekend urenlang aanschuiven. In het zwembad was er ook veel lawaai, wat een onaangename sfeer creëerde. Michaël is op de hoogte van deze verzuchtingen en vraagt om begrip van alle bezoekers. “Dit is nog maar het tweede weekend dat we open zijn en de drukte was te verwachten. Ik begrijp de klachten van de bezoekers, maar we vragen ook om begripvol te zijn. We volgen alles op de voet en sturen bij waar nodig. Ons personeel heeft nog wat tijd nodig om zich in te werken. Alles moet nog een beetje op zijn plaats vallen, maar we doen ons uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te ontvangen.”

Enkele panelen van het plafond waren losgekomen. 

Enkele panelen van het plafond waren losgekomen. ©  rvre

Betere instroom

Voor veel mensen was het de eerste keer dat ze naar de Sportoase in Deurne trokken. Volgens Michaël was dat ook een van de redenen waarom er zo’n lange wachtrijen stonden. “Als een grote groep bezoekers voor het eerst naar hier komt en de klanten niet weten waar ze naartoe moeten, kan dat voor wanorde zorgen. Ondertussen hebben we onze infostand en balie apart gezet, zodat een betere instroom mogelijk is.”

De directeur geeft ook mee dat de drukte heel afhankelijk is van de weersomstandigheden en elke dag verschillend is. “Momenteel zijn woensdag- en zondagnamiddag de drukste momenten in ons zwembad. We werken met een druktebarometer, maar kunnen moeilijk twee weken na de opening al conclusies trekken. De klanten kunnen in het zwembad alvast de barometer raadplegen, die na verloop van tijd ook online zal verschijnen.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio