Genrebeeld 

Genrebeeld © BERT DE DEKEN

Man mag drie jaar geen honden houden omdat hij American stafford en Rhodesian ridgeback verwaarloosde

Herselt/Begijnendijk -

Een man uit Herselt mag van de Leuvense strafrechter drie jaar geen honden meer houden nadat hij in Begijnendijk een American stafford en een Rhodesian ridgeback had verwaarloosd.

De politie ging verschillende keren langs bij G.L. omdat er klachten waren over dierenverwaarlozing. Tijdens de controles, in de periode van november 2018 tot oktober 2019, stelden de agenten vast dat een American stafford en een Rhodesian ridgeback niet of niet voldoende drinken en eten hadden. In hun hok hadden de uitwerpselen zich opgestapeld. Keer op keer beloofde G.L. de agenten beterschap maar vaak bleef het bij woorden.  

Het openbaar ministerie besliste G.L. te dagvaarden op verdenking van dierenverwaarlozing. Tijdens de zitting gaf de man toe dat hij de dieren beter had kunnen verzorgen. Inmiddels zou hij zijn leven opnieuw op de rails hebben en een kat in huis hebben gehaald. Toch moet de man zich eerst maar eens bewijzen bij het onderhoud van de poes want de rechter legde hem een verbod van drie jaar op voor het houden van honden. Ook moet G.L. 1.600 euro boete, waarvan de helft met uitstel voor een periode van drie jaar, ophoesten. (tab)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio