Geert Voet, Ron Magis, Sony Van Gasse en Joeri Straetemans maken zich op voor een feestje. 

Geert Voet, Ron Magis, Sony Van Gasse en Joeri Straetemans maken zich op voor een feestje. © RR

Wandelingen tijdens lockdown leiden tot feestconcept We Love Classics: “Van pop tot funk”

Mortsel -

Vier vrienden kwamen tijdens hun wandelingen tijdens de lockdowns op het idee om zelf evenementen te gaan organiseren. Zaterdag beginnen ze er aan met hun eerste Classics Party in Mortsel.

Filip Spoelders

Joeri Straetemans, Sony Van Gasse, Geert Voets en Ron Magis kennen elkaar sinds 2012. Bijna tien jaar vormen ze een hechte vriendengroep. Hun wekelijkse toogmomenten ruilden ze tijdens de lockdowns in voor stevige wandelingen van wel 10 kilometer.

“We zijn elkaar altijd minstens eenmaal per week blijven zien. Tijdens een van onze tochten ontstond het idee om zelf iets te gaan organiseren wanneer alles voorbij zou zijn. Op die manier creëerden we onze feestconcept We Love Classics. Op zich is het geen verrassing, omdat we alle vier een link hebben met de horeca en het organiseren van evenementen”, vertelt Ron Magis.

Party’s tot quizzen

Het concept houdt meer in dan alleen fuiven. “Onder deze noemer willen we een tot twee party’s per jaar organiseren. We gaan uit van een breed muziekgenre, maar er kan ook al eens een new wave of een rockfeestje bij zijn. Ook een muziekquiz behoort tot de mogelijkheden.”

De start wordt zaterdag in zaal ’t Parkske in Mortsel gegeven met de eerste Classics Party. “We beginnen met een party met uiteenlopende muziekgenres zodat iedereen kan langskomen. Veel mensen willen terug gaan feesten nu het weer mag.”

Alle leeftijden

De beste muziek uit de grunge, new wave, rock, pop, reggae, dance, disco en funk zal worden gedraaid. “Voor jongeren zijn er reeds veel evenementen, maar we vinden dat er minder te doen is voor pakweg de 25-plussers tot de 50’ers. Zij zullen zich zeker uitleven tijdens de Classics Party. Maar ook jongeren zijn meer dan welkom. We zien trouwens aan onze voorverkoop dat ook zij graag naar ons feestje komen.”

Voor de sponsoring, de drank, de verlichting en het geluid werkt het viertal trouwens nauw samen met lokale handelaren uit Mortsel. Momenteel zijn er reeds 250 tickets in voorverkoop de deur uit.

Kaarten in voorverkoop kosten 7 euro en zijn aan te schaffen via www.weloveclassicsparty.be/tickets. Aan de kassa betalen de bezoekers 10 euro