© rtv

Heistse burgemeester zegt slachtoffer te zijn van lastercampagne en belaging door inwoner: “Juridische stappen ondernomen”

Heist-op-den-Berg -

CD&V Heist-op-den-Berg en het nationale CD&V-bestuur zijn geschokt door de manier waarop Luc Vleugels, de burgemeester van Heist-op-den-Berg, wordt behandeld door een inwoner. Dat zegt de partij in een persbericht, waarin het spreekt over “een aanhoudende lastercampagne, belaging, bedreigingen en beledigingen”.

Bert Provoost

Het persbericht is verstuurd namens de lokale CD&V-afdeling en het provinciale secretariaat van de partij. “Op de laatste bestuursvergadering van CD&V Heist-op-den-Berg verklaarde Luc Vleugels dat hij behalve lasterlijke berichten op sociale media, ook persoonlijk erg bedreigende en bijzonder beledigende berichten moet incasseren. Daarnaast wordt hij de afgelopen weken tot meer dan tienmaal per nacht gebeld. Ook zijn naaste familie wordt betrokken in de reeks beledigende en bedreigende telefoons en berichten”, zo klinkt het.

“De Heistse CD&V-bestuursploeg en CD&V-nationaal zijn bijzonder geschokt door de manier waarop de burgemeester en zijn familie worden belaagd. Een lastercampagne met persoonlijke bedreigingen en beledigingen van deze omvang hebben absoluut niets meer te maken met het vrijelijk uiten van een mening, maar zijn duidelijk bedoeld te schaden en te belagen”, zo klinkt het.

Fake news

Volgens CD&V zijn de berichten die de laatste maanden verschijnen op sociale media puur ‘fake news’, gaande van bedrieglijke voorstellingen van zaken tot compleet uit de lucht gegrepen verhalen. “CD&V wenst dan ook de laster die online verschijnt, samen met de belaging, de bedreigingen en beledigingen aan het adres van de burgemeester, op de meest krachtige wijze te veroordelen. Zowel het lokale als het nationale CD&V-bestuur staan pal achter de burgemeester en de nodige juridische stappen werden ondernomen”, zo staat in de mededeling die dinsdagmiddag werd verspreid.

Luc Vleugels is burgemeester van Heist-op-den-Berg sinds 2007. Vanaf begin 2022 geeft hij de fakkel door aan huidig schepen Jan Moons (N-VA), die de resterende drie jaar van de legislatuur voor zijn rekening zal nemen. (bepr)MEER OVER Meest gelezen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio