©  Assuralia

Grote teleurstelling bij Antwerpse comedian Kamal Kharmach: “Woning onder onze neus verkocht”

Afgelopen woensdag hadden stand-upcomedian Kamal Kharmach en zijn echtgenote een afspraak bij de immomakelaar voor het bezichtigen van een huis. Maar net voor ze toekwamen, belde de makelaar om te zeggen dat de woning verkocht was. Een ander koppel had het vastgoed net gekocht. “Ik begrijp de frustratie, maar een overeenkomst tussen koper en verkoper mogen we niet negeren”, zegt de makelaar.

David Van Turnhout

Kharmach voelde zich onheus behandeld en spuugde zijn gal op Twitter: “Afspraak om als tweede huis te zien om 19.30u. Ik wou als eerste, makelaar belooft telefonisch eerlijke kans. 19.26u belt hij in de auto om te zeggen dat het verkocht is en dat we rechtsomkeer moeten maken. Het zal wel legaal zijn wat hij deed maar wat een eikels”, klonk het boos.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De komiek liet aan onze redactie weten dat hij zelfs meer wou bieden dan de vraagprijs. “Ik dacht dat alle kandidaat-kopers een gelijke kans zouden krijgen om een bod op de woning te doen, maar die kans heb ik zelfs niet gekregen. Jammer voor de koper, want die had nog meer aan de verkoop kunnen overhouden.”

Geen gesloten omslag

Makelaar David Druyts van De Huisleverancier benadrukt echter dat het ging om een gewone verkoop en dat een van de eerdere geïnteresseerden de vraagprijs had geboden. “Zodra daarover een akkoord is met de verkoper, mogen wij daar niet meer in tussen komen. “Zo’n akkoord is zelfs mondeling bindend”, klinkt het.

“Bij een verkoop onder gesloten omslag is dat anders. Daarbij krijgt elke koper de mogelijkheid een bod te doen en wint uiteindelijk de hoogste bieder. Maar dat was hier niet het geval.”

De makelaar is wel begripvol. “De vastgoedmarkt is zo verhit dat we veel potentiële kopers moeten teleurstellen. Mensen zien hun droomhuis vaak net voor hun neus weggekaapt worden door andere kopers. Dat is vaak erg jammer. Er is nu eenmaal een beperkt aanbod voor een heel grote vraag.”

Kharmach en zijn echtgenote hopen nu in de buurt van Borgerhout, Deurne-Zuid of Borsbeek een nieuwe woonst te vinden.

Vastgoed

Jobs in de regio