Het terrein waarop vier maanden lang 360 Beach lag, is opnieuw een open veld. De bergen strandzand liggen aan de zijkant voor – wie weet – jaargang 2. 

Het terrein waarop vier maanden lang 360 Beach lag, is opnieuw een open veld. De bergen strandzand liggen aan de zijkant voor – wie weet – jaargang 2. © JAA

360 Beach netjes bijeengeveegd: bergen strandzand liggen klaar voor volgende zomer

Schilde -

360 Beach ging een maand langer door dan voorzien, maar het terrein op Schilmart is nu toch opgeruimd. “De bergen met strandzand blijven liggen, want ik overweeg hier ondanks de slechtste weerkundige zomer ooit, toch een vervolg aan te breien”, aldus initiatiefnemer Yannick Hellemans.

De voorbije dagen waren medewerkers van 360 Events, het bedrijf van Schildenaar Yannick Hellemans, druk bezig om de XL beachbar achter de Carrefour Market te ontmantelen. Ze maken er een erezaak van om de voorlopig nog onbestemde recreatiezone netjes achter te laten.

Half juni – toch nog onder een felle zon – werden hier de eerste gasten bediend. De tribute-avond rond de legendarische Schildese discotheek Cartier’s, was begin oktober het slotevenement voor deze eerste 360 Beach. Onder meer dj’s FRANK en Pat Krimson entertainden er een wat ouder achthonderdkoppig publiek met nostalgische deuntjes. Zelfs voormalig Cartier’s-uitbater Francis De Vos was op post.

A night to remember. Dat was de slotavond van 360 Beach, een ode aan de ooit in dezelfde buurt gevestigde dancing Cartier’s.

A night to remember. Dat was de slotavond van 360 Beach, een ode aan de ooit in dezelfde buurt gevestigde dancing Cartier’s. © 360 Beach

360 Beach-organisator en ondernemer Yannick Hellemans. Blij dat hij na een drukke zomer, in Schilde en elders in het land, eindelijk enkele rustige dagen in het verschiet heeft.

360 Beach-organisator en ondernemer Yannick Hellemans. Blij dat hij na een drukke zomer, in Schilde en elders in het land, eindelijk enkele rustige dagen in het verschiet heeft. © JAA

“Wat een rotzomer”, blikt Yannick Hellemans terug. “We hebben er met ons team toch het beste van proberen te maken met toch heel wat leuke voetbalavonden, optredens, dj-sets en fijne dagen voor een al bij al trouw publiek. Maar winstgevend was deze try-out natuurlijk niet. Mijn bedrijf Three-Sixty Events, gespecialiseerd in podiumbouw voor festivals en evenementen, kan gelukkig tegen een stootje. Toch zal ik pas later en na een grondige evaluatie in overleg met de gemeente beslissen of er volgend jaar een vervolg komt.”

De klachten waren – op nu en dan wat geluidsoverlast na – beperkt. Ook de politie moest slechts een zeldzame keer tussenbeide komen. “Ons aanbod, zeker de lange tubingbaan, ons restaurant en familie-attracties, sloegen aan”, maakt Hellemans de balans op. “BIMMO, eigenaar van het terrein, was erg tevreden en zou het alleszins zien zitten mochten we 360 Beach volgend jaar opnieuw opstellen. Daarom dat we de hele ondergrond – netjes gesorteerd bijeengeveegd in verschillende bergen – mogen laten liggen met het oog op hergebruik. Dat scheelt hem volgende keer alvast 35 vrachtwagentransporten.”

360 Beach badend in de zon. Een tafereel dat voorbije zomer te weinig te zien was.

360 Beach badend in de zon. Een tafereel dat voorbije zomer te weinig te zien was. © 360 Beach

Yannick is wel op zoek naar versterking in het organisatieteam, want hij moest dit keer te vaak alleen in de bres springen om de boel draaiend te houden. “Voorts willen we de opstelling aanpassen, zodat restaurant en terras nog tot laat op de avond volop in de zon liggen. Ook het grote scherm willen we graag omkeren”, besluit de jonge ondernemer uit Schilde. Jan Auman­

De bijna volledig ontmantelde beachbar op Schilmart.

De bijna volledig ontmantelde beachbar op Schilmart. © JAA

Dj Pat Krimson kwam de slotavond van 360 Beach opluisteren.

Dj Pat Krimson kwam de slotavond van 360 Beach opluisteren. © JAA

© JAA

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio