Meer dan vijftig foutparkeerders beboet

Antwerpen, Merksem, Deurne -

Verschillende wijkteams van de Antwerpse politie hebben bij controles foutparkeerders beboet. In de Stuivenbergwijk en Merksem werden meer dan vijftig boetes uitgeschreven.

Het wijkteam van de Stuivenbergwijk in Antwerpen-Noord trok maandag de straat op voor een controleactie. “27 foutparkeerders werden beboet, net als de chauffeur van een wagen die een fietser inhaalde in een fietsstraat”, zegt de politiezone Antwerpen in een persbericht. “Drie sluikstorters kregen een GAS-boete.” Het wijkteam nam ook een fiets mee die niet op slot stond. “Om te vermijden dat deze zou gestolen worden”, zegt de politie.

In Merksem was het wijkteam tijdens het weekend al op pas gegaan. Zij schreven 28 boetes uit voor foutparkeerders. “48 chauffeurs werden betrapt op het negeren van verbodsborden of het rode licht. Zij kregen ter plaatse de rekening gepresenteerd”, aldus de politie. Een bestuurder testte positief op het gebruik van drugs en het wijkteam van Merksem betrapte een sluikstorter.

Het wijkteam van de Unolaan in Deurne controleerde samen met medewerkers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) verschillende kapperszaken. “In zes van de tien gecontroleerde zaken werden overtredingen vastgesteld”, zegt de politie. “Vier keer ging het om illegale tewerkstelling, er werden ook vier vaststellingen gedaan van foutieve inschrijvingen van medewerkers. Een gecontroleerde persoon wordt ook in onderzoek genomen omwille van vermoedens van schijnzelfstandigheid.”

 

sare

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio