Zaakvoerster Rebecca Verreth van Loveware in de winkel die eind januari sluit. 

Zaakvoerster Rebecca Verreth van Loveware in de winkel die eind januari sluit. ©  Dirk Vertommen

Zaakvoerster erotische boetiek Loveware verhuist naar Panama: “Maar we zetten alles online voort”

Mechelen -

De progressieve en vrouwvriendelijke erotische boetiek Loveware in de Graaf van Egmontstraat in Mechelen sluit na bijna veertien jaar de deuren. Begin volgend jaar verhuist zaakvoerster Rebecca Verreth naar Panama. “Maar de webshop blijft bestaan en ook de homeparty’s worden verdergezet”, zegt ze.

Stijn Van de Sande

Rebecca Verreth (47) startte in 2008 met haar seksshop in het Bruulcenter in Mechelen. Zo’n drie jaar geleden verhuisde ze naar de Graaf van Egmontstraat. Eerder organiseerde ze ook al homeparty’s. “We waren pioniers in België”, blikt ze terug. “We hebben altijd heel erg gefocust op de vrouwelijke seksualiteit en waren een van de eersten die een seksshop in de markt zetten als een toegankelijke erotische boetiek.”

Begin volgend jaar komt er een einde aan de fysieke winkel. “Het huurcontract loopt af en zo vielen alle puzzelstukjes in elkaar om mijn kinderdroom waar te maken”, zegt Rebecca. “Samen met mijn vriend verhuis ik naar Panama, in Midden-Amerika. Ik ben altijd gefascineerd geweest door de jungle en inheemse volkeren. Het is een grote stap, maar ik kijk er naar uit om mijn leven om te gooien en in de tropen te kunnen gaan wonen.”

Online gaan we verder

“Maar dat wil zeker niet zeggen dat Loveware volledig ophoudt te bestaan”, klinkt het. “De fysieke winkel sluit, maar online zetten we onze activiteiten gewoon verder. We gaan nog meer inzetten op de webshop en vanuit Panama kan ik ook de homeparty’s blijven coördineren. We zijn met Loveware nu al actief op de Franse markt. Dat gebeurt ook grotendeels van hieruit. Dus als het vanuit België kan, waarom dan niet vanuit Panama?”

Op die manier wil Rebecca haar klanten ook in de toekomst op weg helpen richting de juiste seks toys, ook al zit ze aan de andere kant van de wereld. “Want er is zo veel brol op de markt dat wij echt garant willen staan voor kwaliteit. We verkopen iets alleen maar als het echt goed is. Daarvoor reken ik op Ruud Poppe. Zij is onze reviewer en test alles uit vooraleer het in ons aanbod komt. Zij zal voortaan de bestellingen via de webshop voor haar rekening nemen.”

Sterk team

“Ik heb het geluk dat ik kan rekenen op een sterk team waarin ik alle vertrouwen heb”, zegt Rebecca. “Zo werk ik ook samen met erg goede consulenten voor de homeparty’s. De verhuizing naar Panama blijft spannend, maar de coronacrisis heeft me geleerd dat ik alles online kan coördineren en dat ik zowel in België als in Frankrijk kan rekenen op mijn team.”

De winkel in de Graaf van Egmontstraat blijft nog open tot en met zaterdag 29 januari 2022. Enkele dagen later stapt Rebecca al op het vliegtuig. “De kerstperiode kunnen we dus nog net meepikken. Iedereen is dan ook welkom om voor het laatst inkopen te komen doen in onze fysieke winkel. Voor valentijn verwijzen we dan weer door naar de webshop.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio