Het kruispunt van Eksterlaar met de Mortselsesteenweg in Deurne. 

Het kruispunt van Eksterlaar met de Mortselsesteenweg in Deurne. ©  Dirk Kerstens

Wordt Mortselsesteenweg in Deurne een eenrichtingsstraat?

Deurne -

Open Vld Deurne gaat onderzoeken of de Mortselsesteenweg een eenrichtingsstraat kan worden, richting Eksterlaar. Uit een enquête die de partij afnam bij de bewoners blijkt daar wel een draagvlak voor te zijn. “Door de Borsbeekse knip van de August Van Putlei, zien we de verkeersdrukte er toenemen”, zegt Axel Polis, voorzitter van Open Vld Deurne.

Jan Stassijns

De gemeente Borsbeek voerde in januari een knip door van de August Van Putlei. Automobilisten moeten sindsdien dus omrijden en dat verkeer verplaatst zich onder meer via de Mortselsesteenweg in Deurne. Open Vld Deurne, dat samen met N-VA en Vooruit in het Deurnse districtsbestuur zit, ging daarom de straat op en hield een bevraging bij de bewoners van de straat. 66 bewoners namen eraan deel.

“Ruim driekwart van hen stemt overduidelijk ‘ja’ op de vraag om van de Mortselsesteenweg een eenrichtingsstraat te maken richting Eksterlaar”, zegt Axel Polis, voorzitter van Open Vld Deurne. “Dat is toch een duidelijk antwoord. We willen die piste nu dus grondig laten onderzoeken door de bevoegde diensten en gaan het ook bespreken binnen het districtsbestuur. Natuurlijk moeten we er wel voor zorgen dat het geen aanleiding geeft tot snel rijden. In dat geval zullen we dus ingrepen moeten doen op het openbaar domein. Uit de bevraging blijkt dat een meerderheid voorstander is om dat onder meer te doen door het ontharden van stukken asfalt.”

Axel Polis, voorzitter van Open Vld Deurne. 

Axel Polis, voorzitter van Open Vld Deurne. ©  Jan Van der Perre

In november beslist de gemeente Borsbeek of de knip in de August Van Putlei verlengd wordt, aangezien het nu nog over een proefproject gaat. “Maar wij gaan ervan uit dat die situatie door Borsbeek bestendigd zal worden”, zegt Polis. “Daarom bekijken we nu al hoe we het verkeer in Deurne vlot en veilig kunnen organiseren.”

De knip van de August Putlei. 

De knip van de August Putlei. ©  Dirk Kerstens

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio