Lander en Myrthe brengen met ‘Broeden’ hun tweede duo-voorstelling. 

Lander en Myrthe brengen met ‘Broeden’ hun tweede duo-voorstelling. © rr

Vlaams-Nederlands cabaretduo speelt try-out op de grens

Baarle, Zoersel -

In het cultuurcentrum van Baarle speelt Grof Geschud op donderdag 14 oktober een try-out van hun voorstelling Broeden.

Grof Geschud bestaat uit de 25-jarige Lander Severins uit Zoersel en zijn leeftijdsgenote Myrthe van Velden uit Nederland.

“Broeden is onze tweede duovoorstelling”, vertelt Lander. “We hebben al enkele try-outs gespeeld in Vlaanderen en Nederland. Toen de vraag kwam van het cultuurcentrum Baarle om als Vlaams-Nederlands duo in de enclavegemeente op het podium te staan, vonden we dat allebei mooi passen. Met onze eerste voorstelling Lijmen zijn we genomineerd voor Neerlands Hoop 2021, de grootste cabaretprijs in Nederland. Als jonge theatermakers vonden we dat wel verrassend. Lijmen gaat over de periode toen we nog een koppel waren, Broeden over ex-geliefden die zich proberen te verlossen van de angst om verlaten te zijn.”

Verwacht je niet aan een voorstelling waar de hele tijd de draak wordt gestoken met verschillen tussen Vlaanderen en Nederland. “In onze vorige voorstelling sprak ik soms Vlaams”, zegt Myrthe. “Dat vond het publiek in beide landen grappig omdat duidelijk was dat het werd gesproken door een Nederlandse. In Broeden probeert Lander met een Nederlands accent te spreken. Dat doet hij zo over the top dat het publiek aan beide kanten van de grens het hilarisch vindt.” ram

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio