©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bouwvakker schuldig aan diefstal op werf in Puurs, maar rechter legt geen straf op

Puurs-Sint-Amands -

Een bouwvakker heeft van de correctionele rechtbank in Mechelen opschorting van straf gekregen voor de diefstal op een werf. Volgens het Openbaar Ministerie waren er verschillende zaken gestolen, maar de beklaagde hield vol dat hij alleen zijn eigen stelling had weggenomen.

In mei 2019 startte de lokale politie Klein-Brabant een onderzoek op na een diefstal op een bouwwerf in Puurs (Puurs-Sint-Amands). Op de werf bleken verschillende zaken te zijn gestolen. “Via omwonenden kreeg de politie foto’s van de diefstal. Op die beelden was een man te zien, maar ook de nummerplaat van een auto. Dat bracht het onderzoek uiteraard in een stroomversnelling”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy. “Opvallend was dat de dader ook wist waar de sleutel lag om het lokaal te openen waar de goederen lagen opgeslagen. Zo was het ook duidelijk dat de man geen onbekende was op de werf.”

Zo kwam een kerel in beeld die op de werf had gewerkt, maar ontslagen werd. Uit het onderzoek bleek dat de man drie keer is langsgereden op de werf om zijn buit op te laden.

Ontgoocheld

De verdediging zei dat de beklaagde enorm ontgoocheld was nadat hij ontslagen was. “Maar hij houdt wel vol dat alleen zijn stelling is gaan ophalen. Een stelling die hem toebehoorde. Aanvankelijk had hij ook houten latten en isolatiemateriaal meegenomen, maar dat heeft hij teruggebracht.”

De rechter had begrip voor de situatie van de beklaagde en gaf hem nog één kans. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio