© Gemeente Puurs-Sint-Amands

Speelpleinen worden rookvrij

Puurs-Sint-Amands -

Het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands roept iedereen op om niet meer te roken op de speelpleintjes in de verschillende leefkernen van de gemeente. Het is een van de acties om mensen aan te zetten niet te roken in het bijzijn van kinderen.

Guy Delforge

Aan alle speelpleintjes werden de voorbije dagen bordjes geplaatst. “We verklaarden alle speelterreintjes in onze gemeente rookvrij. Want ook in de buitenlucht verdienen onze kinderen, en alle andere inwoners, een gezonde lucht”, zegt het gemeentebestuur. “We roepen hiermee op om op deze plekken niet meer te roken in het bijzijn van kinderen. Zo kunnen ze rookvrij spelen en opgroeien. Het is geen expliciet rookverbod, maar we stellen wel duidelijk dat rookvrij de norm is voor deze omgeving met kinderen.”

“We zetten ons als gemeente op deze manier in voor Generatie Rookvrij, een brede beweging van organisaties en burgers die ijveren voor een samenleving waarin kinderen en jongeren niet meer verleid worden om te beginnen met roken. Rookvrije plekken creëren voor kinderen is daar deel van. Want zien roken, doet roken. Door op te groeien in een rookvrije omgeving verkleint de kans dat kinderen hier later zelf mee beginnen.”

De gemeente Puurs-Sint-Amands ondersteunde in het verleden ook de actie Rookvrije klassen van LOGO in het secundair onderwijs.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio