Gert Van de Genachte (rechts) en buurtbewoners krijgen uitleg van Christian Houdendijcke van Lantis. 

Gert Van de Genachte (rechts) en buurtbewoners krijgen uitleg van Christian Houdendijcke van Lantis. © jw

Provincie informeert burgers omtrent opvulling Kleiputten Terhagen

Terhagen, Boom -

De dienst Omgeving van de Vlaamse overheid mag het dossier omtrent Kleiputten Terhagen dan wel als onvolledig teruggestuurd hebben, de planning om de restgrond van de uitgravingen voor de Oosterweelverbinding naar Kleiputten Terhagen te verschepen, blijft volgens coördinator Gert Van de Genachte gewoon doorgaan.

 

Het was de bedoeling van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) om nu reeds de omgevingsvergunning voor het opvullen van de kleiputten goedgekeurd te hebben. Maar de dienst Omgeving van de Vlaamse overheid verklaarde het als niet-ontvankelijk omdat er volgens hen nog tal van zaken in ontbraken.

De planning van de provincie om nu reeds met het openbaar onderzoek te starten moet daarom uitgesteld worden. Toch behoudt het deze dagen het geplande infomoment voor alle geïnteresseerden in het congrescentrum De Pitte in Boom.

De verschillende actoren in dit dossier zijn aanwezig en geven antwoord op de mogelijke vragen van omwonenden en geïnteresseerden. Bij hen ook Gert Van de Genachte, coördinator van dit dossier. Hij zegt dat de opmerkingen van de Vlaamse overheid amper invloed zullen hebben op de uitvoeringstermijn ervan.

Heisa omtrent PFOS

“Ik begrijp dat zij, met de heisa die omtrent PFOS is ontstaan, extra voorzichtig zijn. Maar de grond die naar Terhagen en Boom zal gebracht worden komt uit diepere geologische lagen en is gegarandeerd PFAS-vrij. Die zal bovendien door Lantis extra nauwkeurig worden gecontroleerd.”

Als intendant verwacht hij dat het openbaar onderzoek eind dit jaar van start kan gaan. “Er volgt dan een doorlooptijd van een half jaar. Ondertussen bouwen we een kade aan de Rupel en een tunnel onder de straat naar de putten toe. Die werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. Een realistische inschatting is dat we half 2023 met de aanvoer van gronden zullen kunnen starten.” (jw)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio