© rtv

Huldiging Wout van Aert in Herentals neemt vorm van volksfeest aanT

Herentals, Lille -

Wielerprins Wout van Aert krijgt op 31 oktober in Herentals de huldiging die hij na zijn straffe prestaties van de voorbije jaren verdient: met een groot volksfeest dat ook optredens en randanimatie omvat.

Hans Otten

Vanwege corona kon de stad Herentals Wout van Aert vorig jaar niet in de bloemen zetten voor onder andere zijn zilveren medaille op het Wereldkampioenschap. Zijn palmares dikte in 2021 nog eens vetjes aan: Belgisch kampioen, zilver op de Olympische Spelen, zilver op het WK Tijdrijden en drie ritoverwinningen in de Ronde van Frankrijk. Normaal trakteert het stadsbestuur zijn kampioenen op een volksvat, maar voor Wout mag het net wat meer zijn.

Samen met de organisatoren van de Grote Prijs Rik Van Looy, Herentals Fietst Feest en de supportersvereniging uit Lille plant de stad een groot volksfeest op de Grote Markt op 31 oktober. “Samen met alle sterkhouders zorgen we voor een gezellige happening met optredens voor klein en groot en wat randanimatie. En zoals altijd wordt dit een gratis evenement! Iedereen is welkom”, klinkt het bij Herentals Fietst Feest, dat de praktische organisatie op zich neemt.

Maximumcapaciteit

Hoewel het concrete programma pas later publiek wordt gemaakt, starten de optredens op het marktplein die dag om 15u. De huldiging van de Kempense koerscrack staat rond 18u gepland, waarna een dj onverbiddelijk op je dansbenen mikt.

Er gelden wel enkele coronabeperkingen. Het evenement is gratis, maar je moet wel over een Covid Safe Ticket beschikken om aan de festiviteiten deel te nemen. Bovendien geldt er een maximumcapaciteit van 4.500 mensen op de Grote Markt. “Op tijd komen is de boodschap.”

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio