Aangeboden door JOBAT

Minder loopbaanonderbreking door thuiswerk

Tijdskrediet, ouderschapsverlof of een ander stelsel? Het aantal werkenden met loopbaanonderbreking zit in dalende lijn. Met dank aan thuiswerk.

William VisterinBron: Jobat.be

Het aantal Belgen dat koos voor loopbaanonderbreking lag deze zomer bijna 12 procent lager in vergelijking met de zomers van 2019 en 2020. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta bij meer dan 260.000 werknemers.

Hybride werken

De verklaring: doordat meer mensen thuiswerk(t)en, lijkt er minder behoefte aan structurele loopbaanonderbreking.

“Telewerk en thuiswerk maken het makkelijker voor werknemers om werk en privé beter in balans te hebben. Wie thuiswerkt, kan het werk even kort onderbreken. Voor sommige werknemers is een structurele loopbaanonderbreking dan niet meer zo noodzakelijk”, aldus Annelies Bries, juridisch adviseur bij Acerta.

De komende maanden zullen echter interessant worden. Want dan zal blijken of het aantal loopbaanonderbrekingen opnieuw gaat stijgen, nu steeds meer werknemers terug (deeltijds) naar kantoor gaan. “Zo gaat 9 op de 10 werkgevers uit van een hybride werkvorm”, weet Bries. “Maar de nadruk komt wel opnieuw te liggen op aanwezigheid op kantoor.”

BRON: Jobat.be