Brandweer blust twee kelderbranden op hetzelfde moment in Mortsel: geen kwaad opzet

Mortsel -

De brandweer rukte maandagnacht uit naar de Edegemstraat in Mortsel voor twee kelderbranden op hetzelfde moment. Bij beide branden werden de bewoners even geëvacueerd maar raakte niemand gewond. Er is geen sprake van kwaad opzet.

De brandweer werd even voor 23u opgeroepen voor de eerste brand in een rijwoning in de Edegemstraat. Bij aankomst van de brandweer werd even verderop in de straat een tweede brand gemeld in de kelder van een buurtwinkel. Er werd dan ook onmiddellijk een bijkomende autopomp opgeroepen.

De eerste brand ging gepaard met heel wat rookontwikkeling, maar de brandweer kreeg het vuur snel onder controle. De tweede brand betrof een beginnende brand die snel in de kiem kon gesmoord worden. De bewoners van de twee huizen werden geëvacueerd, maar niemand raakte gewond.

Omdat de twee branden in dezelfde straat op quasi hetzelfde moment uitbraken, wou de politie een mogelijke brandstichting uitsluiten. Er is echter geen sprake van kwaad opzet. De eerste brand ontstond vermoedelijk bij een droogkast, bij de tweede brand was er sprake van een technisch defect aan een koelgroep.

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM

 

 © BFM 

 jtp