Peter Van de Veire opent in nieuw programma de jacht op Nederlanders die ons land ‘binnenvallen’ in ‘De invasie’

In ‘De Cooke & Verhulst show’ kondigde Peter Van de Veire maandagavond (49) een opvallende missie aan: voor het Nederlandse spelformat ‘De invasie’ gaat hij op klopjacht naar bekende Nederlanders die ons land binnenvallen. Alle zes miljoen Vlamingen kunnen helpen om hen te klissen. “Bij deze een oproep: belt er een Hollander aan, laat hem binnen. En laat het ons weten.”

Dennis Van Goethem

Met Het rad, Big brother en zijn radioshow op MNM heeft Peter Van de Veire de handen al aardig vol. Maar het houdt hem niet tegen om er komende week nog een pittige taak bij te nemen. Voor het Nederlandse online format De invasie, van tv-zender NPO3, gaat hij de strijd aan met een team van tien bekende Nederlanders.

“Die vallen volgende week maandag, als de zon opkomt, ons land binnen”, aldus Van de Veire in De Cooke & Verhulst show op Play4. “Omdat ze vinden dat ze beter zijn dan de Belgen. Ze krijgen allerlei opdrachten, waarmee ze stukken stof kunnen verdienen. Daarmee maken ze een vlag.” Is de vlag compleet, dan is de invasie een feit.

“Uit die opdrachten zou moeten blijken dat Nederlanders beter, lolliger en mooier zijn dan Belgen”, legt Van de Veire uit. “Bijvoorbeeld: val een warenhuis binnen en haal het rek met Belgische bieren leeg. En vervang die door betere Nederlandse bieren.”

Ploeg van zes miljoen

Wie de Nederlandse tegenstanders zijn, blijft voorlopig geheim. Van de Veires taak bestaat eruit om hen tegen te houden. Daarvoor schakelt hij de hulp in van vier bekende Vlamingen: Kat Kerkhofs, Sieg De Doncker, Slongs Dievanongs en William Boeva.

“Ik stuur hen aan, zij mogen het werk doen”, zegt Van de Veire. “Onze BV's gaan op zoek naar die Nederlanders. Maar belangrijk is: alle Vlamingen kunnen helpen. Die Hollanders komen hier een week lang. Ze hebben hulp nodig: ze zoeken een slaapplaats, eten, … Dus ze gaan gewoon ergens aanbellen. De mensen mogen hen gerust binnenlaten, maar moeten dan ons verwittigen. Zodat wij hen kunnen betrappen.”

De invasie gaat op maandag 18 oktober van start, om 8 uur ’s ochtends. Van de Veire heeft vertrouwen in een goede afloop voor zijn Vlaamse ploeg. “We zouden het moeten aankunnen. En we zijn met zes miljoen Vlamingen. Dus het moet zeker lukken.” Van de Veire sluit nog met een oproep: “Als er een Hollander aanbelt, of je ziet hem liften: gewoon doen. Maar laat het ons weten.”