©  ROBIN UTRECHT

 

Coronabesmettingen en overlijdens nemen licht toe, ziekenhuisopnames dalen

Terwijl het aantal coronabesmettingen en het aantal overlijdens elk met bijna tien procent stijgen ten opzichte van een week eerder, daalt het aantal ziekenhuisopnames met drie procent. Tegelijkertijd daalt het reproductiecijfer opnieuw tot net onder 1. Dat blijkt dinsdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinsituut Sciensano.

cevtBron: Belga, Sciensano

Het gemiddelde aantal mensen dat in België per dag overleden is aan de gevolgen van COVID-19 is in de voorbije periode opnieuw toegenomen. In de week tot en met 8 oktober waren er gemiddeld 9 sterfgevallen per dag, of 9 procent meer dan de week ervoor.

Het aantal besmettingen steeg met 8 procent, tot dagelijks gemiddeld 2.056. Per honderd testen zijn er vijf positief.

Het reproductiegetal ligt met 0,99 net onder 1. Een cijfer boven 1 betekent dat de epidemie aan kracht wint.

Het aantal ziekenhuisopnames is daarentegen gedaald: in de periode van 5 tot en met 11 oktober is er sprake van dagelijks gemiddeld 57 opnames, een daling met 3 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode.

Sinds de start van de pandemie is er volgens de teller op het COVID-dashboard van Sciensano sprake van 25.695 overlijdens en werden 80.267 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Momenteel liggen 742 mensen in het ziekenhuis, van wie 198 op de afdeling intensieve zorg.