Pepinster na de ramp. 

Pepinster na de ramp. ©  BELGA

Zandhoven schenkt ruim 13.000 euro voor aansluiting op gasnet van overstroomde huizen Pepinster

Zandhoven -

De gemeente Zandhoven heeft een goede bestemming gevonden voor de ruim 13.000 euro - 1 euro per inwoner - die ze gaat schenken voor noodhulp aan de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Het geld zal gebruikt worden om huizen weer op het gasnet aan te sluiten.

Kristin Matthyssen

De gemeenteraad van Zandhoven keurde unaniem goed om geld te storten voor de slachtoffers van de overstromingsramp. Al even unaniem werd beslist om dit niet via de algemene rekening van het Rode Kruis te doen, maar om zelf gericht een doel te zoeken. Schepen Steven Van Staeyen (CD&V) die voor zijn werk vaak met Franstaligen onderhandelt, kreeg de opdracht een goed doel te zoeken. Wat niet zo eenvoudig was, want de burgemeesters van de ergst getroffen gemeenten zijn moeilijk bereikbaar.

“We zijn nu toch in contact kunnen komen met het zwaar getroffen Pepinster, waar nog altijd 1.200 overstroomde woningen zonder gas zitten, terwijl de winter nadert. De verplichte veiligheidscontrole van elke aansluiting kost 70 euro, wat dus op zich al een fortuin is. Er werd nu overeengekomen met Pepinster om de Zandhovense gift hieraan te besteden.”

Zo’n 186 woningen zullen dankzij Zandhoven dus opnieuw op het gasnet kunnen.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio