De markt van Vremde is de recentste nieuwkomer in de zuidrand. 

De markt van Vremde is de recentste nieuwkomer in de zuidrand. © Filip Spoelders

Inrichting wekelijkse markt in Hove wordt onderzocht

Hove -

Tegen eind dit jaar zou er meer duidelijkheid moeten zijn over de mogelijke inrichting van een wekelijkse markt in Hove. Het concept wordt de volgende weken verder onderzocht.

Het inrichten van een markt leeft al langer in de gemeente. “Een kleine twee jaar geleden werd er aan gedacht, maar toen kwam corona. De regelgeving rond het organiseren van markten veranderde voortdurend, waardoor we het idee even lieten varen”, vertelt schepen van Lokale Economie Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove).

De plannen worden nu dus weer opgenomen. “Tegen eind dit jaar willen we weten wat de mogelijkheden zijn. De volgende weken bestuderen we het concept. Er is nog helemaal geen beslissing genomen over welke straten de markt zouden ontvangen. Uiteraard hebben we geen tien opties, want de markt moet centraal komen. We moeten ook beslissen of we voor een markt in een niche gaan, zoals enkel korte keten, of voor een algemene markt. In ieder geval gaan we geen concurrentie aan met onze lokale middenstand. Het moet een aanvulling zijn.”

In september werd de zuidrand van Antwerpen nog uitgebreid met een markt in Vremde. Ook in Wommelgem, Mortsel, Edegem, Kontich en Aartselaar zijn er marktdagen. fisp