Directeur Tom Maes van de Jan Frans Willemsschool, Danny Grillet van de mobiliteitsraad en schepen van Mobiliteit Rudi Goyvaerts met enkele leerlingen. 

Directeur Tom Maes van de Jan Frans Willemsschool, Danny Grillet van de mobiliteitsraad en schepen van Mobiliteit Rudi Goyvaerts met enkele leerlingen. © RR

Fluohesjes voor Boechoutse schoolkinderen

Boechout

De donkere maanden van het jaar staan voor de deur. Dit zette de mobiliteitsraad en gemeentebestuur van Boechout aan om fluohesjes aan de schoolkinderen van de Jan Frans Willemsschool, het Sint-Gabriëlcollege en de Dorpsschool in Vremde te schenken.

“Kinderen die naar school fietsen of wandelen zijn extra kwetsbaar in het donker. Daarom blijft het gemeentebestuur, samen met de mobiliteitsraad, inzetten op meer verkeersveiligheid voor onze scholieren. Vijf jaar geleden gaven we alle kleuters en lagere schoolkinderen een fluohesje en kreeg elke school een voorraad voor de toekomstige instappers. Omdat die voorraad is uitgeput, vullen we ze weer aan”, vertelt mobiliteitsschepen Rudi Goyvaerts (PRO Boechout-Vremde). (fisp)