©  AFP

Volgende editie Nations League start met liefst vier speeldagen in juni 2022

De derde editie van de Nations League begint in juni 2022. Niet minder dan vier speeldagen staan dan op de planning na afloop van de nationale kampioenschappen in een kalenderjaar waarin het WK van 21 november tot 18 december in Qatar wordt gehouden. De groepsloting voor de Nations League vindt op 16 december (18.00 uur) plaats in het Zwitserse Montreux.

Bron: BELGA

De Rode Duivels, die afgelopen weekend genoegen moesten nemen met de vierde plaats na verlies in de Final Four tegen Frankrijk (2-3) en Italië (1-2), zijn reekshoofd bij de loting. Zij zullen het opnemen tegen drie andere landen uit de A-divisie: Portugal, Nederland, Denemarken, Duitsland, Engeland, Polen, Zwitserland, Kroatië, Wales, Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije.

LEES OOK: Thibaut Courtois haalt ongenadig hard uit in interview: “Ze geven niks om ons, alleen om het geld in hun zakken”

De eerste vier speeldagen staan op de agenda tussen 2 en 14 juni, wat een druk schema is voor spelers die net een lang seizoen achter de rug hebben. De laatste twee speeldagen zijn gepland voor eind september (22-27/09). De vier groepswinnaars van de A-divisie spelen de Final Four, die tussen 14 en 18 juni 2023 op een nog nader te bepalen locatie zal worden gehouden. Ter herinnering: de groepswinnaars van de andere drie divisies promoveren, terwijl de laatste landen telkens degraderen.

Portugal (2019) en Frankrijk, dat Spanje in de finale van zondag in Milaan met 2-1 versloeg, wonnen de eerste twee edities van de competitie, die is opgezet om vriendschappelijke wedstrijden te vervangen.

MEER OVER DE RODE DUIVELS