Schepen van Onderwijs Ivo Andries en directeur Liesbet Van Huysse. 

Schepen van Onderwijs Ivo Andries en directeur Liesbet Van Huysse. © Chris Van Rompaey

Leerlingen vinden weg naar academies gemakkelijk terug

Lier -

De twee Lierse academies sloten vorige week hun inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar af. Zowel de Podiumacademie Lier als de Beeldacademie Lier zijn blij met het resultaat.

Chris Van Rompaey

Ondanks het moeilijke vorige schooljaar met heel wat beperkingen schreven toch 4.769 leerlingen zich in aan de beide academies. Podiumacademie Lier klopt af op 3.329 leerlingen, Beeldacademie Lier op 1.440.

“We zijn opgelucht om dit cijfer te halen”, zegt overkoepelende directeur Geert Hendrix. “We hebben er een lange inschrijvingsperiode op zitten. Het doet ons heel veel plezier dat zo veel leerlingen de weg naar de academies opnieuw gevonden hebben. We hopen dan ook om dit jaar weer naar het oude normaal te gaan en alle activiteiten binnen beide academies weer op te nemen. Voor de Podiumacademie Lier blijven we nagenoeg status quo, al kan de instroom van jonge leerlingen beter.”

Animatiefilm

De Beeldacademie Lier noteerde een sterke stijging van het aantal leerlingen. “We kunnen hier spreken van een bijzonder mooi resultaat”, zegt directeur Liesbet Van Huysse. “We vermoeden dat de extra leerlingen aangetrokken werden door het feit dat de ateliers open bleven tijdens corona. De jongerenateliers deden het ook goed, met een grote interesse voor animatiefilm. Voor volwassenen blijven schilderkunst, keramiek en kunstgeschiedenis erg populair en groeien de richtingen beeldhouw- en ruimtelijke kunst en textiel gestaag.”

De Lierse academies hebben vestigingsplaatsen in Berlaar, Boechout, Nijlen, Lint, Malle, Ranst en Zandhoven.MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio