©  OLVAC

Foto overleden voetballertje Arne (11) prijkt op nieuwe dug-out OLVAC

Edegem -

Het is intussen vier jaar geleden dat Arne (11), een spelertje bij voetbalclub OLVAC in Edegem, overleed. De club wou hem graag vereeuwigen en doet dat met een dug-out, de plek waar de reservespelers en trainer plaatsnemen tijdens een match. “We wilden graag iets voor de familie terugdoen”, zegt Jeffrey Verbeke, verantwoordelijke voor de leden van OLVAC.

Saar Van Olmen

De familie wou op de begrafenis in 2017 geen bloemen voor Arne. “We vroegen om een donatie”, zegt vader Bart Steyaert. “Die schonken we dan aan Arnes twee favoriete clubs, zijn ex-ploeg Bacwalde en OLVAC. Het was aanvankelijk de bedoeling dat ze er nieuwe ballen mee zouden kopen, maar de som bleek groter dan verwacht.”

De club was enorm vereerd met de donatie. “Daarom besloten we om twee dug-outs aan Arne te wijden op onze nieuwe kunstgrasvelden. Zo konden we hem vereeuwigen op het terrein”, zegt Verbeke.

De club reikt jaarlijks ook de Arne Steyaert-Trofee uit tijdens het toernooi van 1 mei. “Dan gaan mijn oudste zoons en ik een dagje scouten, om aan het einde de trofee aan de meest verdienstelijke speler of ploeg te geven”, zegt Steyaert.

Puur geluk

De dug-out zelf bevat een foto van Arne in zijn voetbaltenue. Die werd genomen toen de club paninistickers liet maken vlak voor hij stierf. “Ik vind het zijn allermooiste foto, omdat het hem in een staat van puur geluk toont. Aan de andere kant van het hokje staat een tekening die mijn schoondochter Annelies heeft gemaakt. Daarop staat Arne afgebeeld in het blauw van OLVAC, maar ook van Manchester City, de club van zijn grote held Kevin De Bruyne. Op Arnes begrafenis lag er zelfs een gesigneerd truitje van De Bruyne bij hem”, vertelt hij.

“Het was eigenlijk niet de bedoeling dat er iets tegenover de donatie zou staan”, zegt Steyaert. “We hadden wel gehoord dat er een dug-out zou komen, de uitwerking werd echter uitgesteld door de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden en corona. Maar donderdag kreeg ik dan het telefoontje dat we met de hele familie mochten langskomen om de dug-outs te komen bekijken.”

Dat was voor de familie een dubbel moment. “Alles wat met Arnes overlijden te maken heeft blijft pijnlijk en daar komen altijd tranen bij kijken. Daarnaast heeft het me wel getoond dat mensen zo veel warmte kunnen geven. Die liefde typeert OLVAC wel, zo heb ik Arnes trainer zondag sinds lange tijd nog eens goed kunnen vastpakken.” Steyaert benadrukt dat hij de club heel dankbaar is voor alles wat ze hebben gedaan.

Ploegmaats

Volgens Jeffrey Verbeke leeft het verhaal van Arne nog steeds bij de spelers. “Zo kwamen enkele voetballers van de huidige U12-ploeg naar de dug-out kijken, nog voor de officiële inhuldiging. En ze herkenden Arne meteen.” Ook de foto van de speler staat nog steeds te blinken op het secretariaat van de club.

Voor de ploegmaats van Arne is het nog even wachten, zij spelen zaterdag hun eerste match op het veld waarbij ze in de dug-outs kunnen zitten. “Wij gaan er dan ook zeker zijn”, vertelt de papa. “Ook voor hen wordt het gegarandeerd een confronterend, maar mooi moment.”

De Arne Steyaert dug-out. 

De Arne Steyaert dug-out. 

Bart Steyaert en zijn twee zoons. 

Bart Steyaert en zijn twee zoons. ©  OLVAC

Bart Steyaert .

Bart Steyaert .©  OLVAC

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio