Herman Brood, Panamarenko en Jan Fabre nu online te koop bij Hammertime

Brasschaat -

Online veilinghuis Hammertime start met een maandelijkse veiling van kunstwerken. Zo kan je een gigantisch werk van Herman Brood kopen, maar ook werk van Raveel, Jan Fabre, Panamarenko, Luc Tuymans, Steve Locatelli en nog veel meer.

Hammertime richt zich op hedendaagse, moderne kunst. De verkoop start op dinsdag 12 oktober om 10u en loopt af op dinsdag 26 oktober om 20u.

Steven Teughels van Hammertime: “Vroeger verkochten we al eens kunstwerken na faillissementen en dergelijke. Telkens merkten we dat dit wel goed liep. Nu gaat hier niet om kunstwerken uit faillissementen. We hebben een kunstkenner onder de arm genomen en we gaan deze veilingen maandelijks herhalen. Bedoeling is om iedere maand rond de 100 werken te veilen met een looptijd van twee weken. We gebruiken een geautomatiseerd systeem dat erg eenvoudig is. Na het inloggen kan de potentiële koper bieden op één of meerdere kunstwerken. De koper krijgt dan een mail met het bericht dat hij een bod heeft uitgebracht. Wordt dit bod overboden, dan krijgt hij opnieuw een bericht. Na betaling kan de hoogste bieder het werk komen ophalen, in Antwerpen of Aalst. De werken kunnen eveneens worden opgestuurd”.

Steven Teughels en Steve Locatelli. © Jan Brys

“We hebben het grootste werk dat Herman Brood ooit heeft gemaakt. Het is 14,5 meter lang en 2,5 meter hoog. De inzetprijs is 4700 euro. Ons aanbod zal iedere keer zeer gevarieerd zijn, maar hedendaags en modern zijn de sleutelwoorden. Het is ook de bedoeling dat we maandelijks een jonge, onbekende kunstenaar in de kijker zetten. Nu zijn dat Joke Raes en Jonas Van Steenkiste. Er zijn werken voor ieders portemonnee, te beginnen vanaf 100 euro. Wie als particulier een kunstwerk wil verkopen, kan ook met ons contact opnemen”, aldus Teughels. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners