Intussen zijn er al 21 bewoners besmet in wzc De Bijster. De lockdown blijft voorlopig van kracht. 

Intussen zijn er al 21 bewoners besmet in wzc De Bijster. De lockdown blijft voorlopig van kracht. © RR

Grootste coronauitbraak ooit in wzc De Bijster: “Nu al 21 bewoners besmet”

Essen -

In tien dagen tijd is het aantal besmettingen in woonzorgcentrum De Bijster gestegen van zes naar 21. Afgelopen vrijdag testten nog eens vier bewoners positief. De lockdown blijft nog een week aangehouden. Vrijdag wordt er opnieuw getest.

“Intussen zitten er veertien bewoners in cohorte. In drie van de acht leefgroepen zit ook een tweetal bewoners in quarantaine op de kamer”, weet algemeen directeur Ida Verleyen van GZA Zorg& Wonen.

“Deze organisatie maakt het voor de medewerkers beter werkbaar. Zij zijn erg aangeslagen, drie van de zes besmette personeelsleden zijn ook echt ziek. De drie anderen kunnen aan de slag in de cohorte. De andere bewoners kunnen zich op deze manier ook vrij blijven bewegen.”

“Dit is de grootste uitbraak die we in De Bijster meemaken, zelfs tijdens de pandemie zijn we hiervan gespaard gebleven. Dit toont toch aan dat deze coronavariant besmettelijker is dan de vorige.”

Vrijdag worden de bewoners en dan vooral de drie leefgroepen opnieuw getest. Afhankelijk van de resultaten wordt de bezoekregeling herbekeken. “Op medisch advies van zowel ZNA als AZ Klina kunnen we deze week nog geen bezoek toelaten. Dit zou ook te veel wegen op de werkdruk en het mentale welzijn van de medewerkers.”

 (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio