© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Natuurpunt en gemeente organiseren opnieuw samenaankoop voor hagen en bomen

Sint-Katelijne-Waver -

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver en Natuurpunt slaan ook dit jaar de handen in elkaar voor de haagplantactie. Dankzij de actie kunnen inwoners van Katelijne inschrijven op de samenaankoop van hagen, bomen en bloemen. “Zo blijft de prijs laag en gaan we voor meer biodiversiteit”, klinkt het.

“In Vlaanderen zijn er dubbel zoveel tuinen dan er bos is”, zeggen het gemeentebestuur en de lokale afdeling van Natuurpunt. “Die twee miljoen tuinen vormen samen één groot park waarmee we kunnen strijden tegen de klimaatverandering en voor meer biodiversiteit. Daarom bieden we de inwoners van Katelijne de kans om hun tuin nog wat groener te maken.”   

Voor de samenaankoop selecteerde Natuurpunt twaalf verschillende pakketten met hagen, planten en bomen. Die gaan van de traditionele beukenhaag en haagbeuk, tot verrassende planten die bijvoorbeeld goed van pas komen in de keuken. Nieuw dit jaar is het pakket met gemengde bloemenzaden. Dat is een mengsel van akkerbloemen zoals de gele ganzenbloem en de klaproos. Verder kan je voor het eerst ook een bijenhotel aankopen via de actie.

Deelnemen aan de haagplantactie kan nog tot volgende week woensdag 20 oktober. Alle info en het volledige assortiment is terug te vinden op de website van de gemeente. De aangekochte pakketten kunnen op zaterdag 20 november afgehaald worden in de gemeentelijke werkplaats.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio