©  DBA

Willebroekenaar staat terecht voor reeks inbraken maar ontkent: “Een misverstand”

Willebroek -

Een 23-jarige man uit Willebroek stond voor de strafrechter in Mechelen op verdenking van een reeks inbraken. De man zelf ontkende de feiten. “Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats”, zei de kerel.

In februari 2019 werd een inwoner van Willebroek opgeschrikt toen er plots verschillende dakpannen naar beneden vielen. Hij keek nog naar buiten en zag een persoon al mankend weglopen. Alles wees erop dat de verdachte op het dak was geklauterd maar eraf was gevallen. De politie werd ingelicht en die kwam heel snel uit bij Noach R. De man hield zich op dat moment op in het centrum van Willebroek en droeg ook dezelfde kledij die door de getuige was opgegeven. “Bovendien had hij een groene, natte plek op zijn broek. Afkomstig van het mos dat op het dak van de woning aanwezig was”, stelde openbaar aanklager Catherine Van de Heyning.

Diezelfde nacht waren er nog een aantal inbraken gepleegd in dezelfde buurt. “Inbraken waarbij geld en juwelen waren gestolen, maar ook inbraken waar niets werd ontvreemd. Of enkele pakjes in het postkantoor die waren geopend. Feiten die allemaal aan meneer R. konden worden toegeschreven.”

Dronken

Tegen de Willebroekenaar, die momenteel in de gevangenis verblijft, werd 18 maanden cel en een boete van 800 euro gevorderd. “Ik heb er niets mee te maken. Dit is gewoon een misverstand”, zei R. tegen de rechter. Zijn advocaat Boris Reynaerts vroeg dan ook de vrijspraak. “Er zijn nergens vingerafdrukken of andere sporen van mijn cliënt teruggevonden en de inbreker is nergens gefilmd. Als er dan toch een voetafdruk werd teruggevonden, bleek die niet van meneer R. te zijn. Ook is er bij mijn cliënt niets teruggevonden van de gestolen zaken. Hij geeft wel toe dat hij op een dak is geklommen, maar dat was puur omdat hij dronken was. Hij had niet de intentie om in de woning in te breken.”

Of de rechter de beklaagde ook gelooft, weten we over enkele weken. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio