Voor de magische apotheose met wetenschappelijke experimenten zorgde collectief Spelenderweizer 

Voor de magische apotheose met wetenschappelijke experimenten zorgde collectief Spelenderweizer © RR

485 kinderen leven zich ouderwets uit op Jeugddag

Wommelgem -

Nu corona stilaan op de knieën lijkt te zitten, kon de dienst vrije tijd van Wommelgem opnieuw ouderwets aanknopen met haar jeugddag. 485 kinderen beleefden een fijne zondagnamiddag op Hulgenrode, onder meer dankzij de schiloma’s van Okra.

De medewerkers van de gemeente hadden heel wat attracties geplant op het grote speelveld van de speelpleinen. De kinderen konden afwisselen tussen een reuze springkasteel, basejump, bubble voetbal, shoot out (pijl en boog), pannavoetbal, klimmuur met deathride door echte paracommando’s, treintje, mobiele kleuterspeeltuin, knutselen, draaimolen, mobiele boulder klimblok, gewone springkastelen en kleuterfietsjes.


 

 © RR

De meiden van Style2Use voerden een wervelende dansshow op en de magische apotheose met wetenschappelijke experimenten werd getoverd door het collectief Spelenderweizer.

“De familiebar was drukker bezet dan voorgaande edities en het blij weerzien leidde ook tot ene hoge drankverbruik door de ouders”, aldus jeugdconsulent Ben Ceulemans. “Alle kinderen kregen een gratis drankje aangeboden. We konden rekenen op een heus Okra-team van schiloma’s’ die 75 kg lekkere appelen hebben geschild. De schijfjes werden op plateaus rondgedragen om de spelende kinderen een gezond stukje fruit aan te bieden, tussen het spelen door.” ( jaa)