Een aantal leden van de winkeliersvereniging ©  Patrick De Roo

Kleurrijke vlaggen en kerstverlichting op komst in Gallifortlei

Deurne -

Winkelvereniging Gallifort wil meer sfeer en beleving brengen in de (winkel)straten van Deurne-Dorp. Dat zal eind deze maand zichtbaar worden, wanneer dertien kabels over de breedte van de straat worden gespannen waar kleurrijke vlaggetjes aan worden bevestigd. “En in december zal er voor het eerst in vijftien jaar opnieuw kerstverlichting hangen”, zegt voorzitter Alain Hoeckx.

Jan Stassijns

Het was een moeilijke opstartperiode voor winkelvereniging Gallifort, die vorig jaar in volle coronacrisis het levenslicht zag. De handelaars op de Gallifortlei hadden wel andere katten te geselen in een economische moeilijke periode, maar sinds september groeit de winkelvereniging dag na dag. Intussen hebben 25 winkeliers zich al aangesloten. En dat vertaalt zich in een reeks initiatieven, waarvan de eerste eind deze maand zichtbaar moet worden. “Dankzij de steun van de stad Antwerpen en het district Deurne kunnen we dertien kabels hangen in de Gallifortlei van gevel tot gevel”, zegt voorzitter Alain Hoeckx. “We herstellen de oude kabels waar vroeger de kerstverlichting en muziekspeakers aan hingen. Zo brengen we opnieuw sfeer en gezelligheid in de straat. Op termijn gaan we ook bekijken of we hetzelfde kunnen doen in de straten rondom.”

Aan de kabels komen kleurrijke vlaggetjes te hangen met allerlei verwijzingen naar wat de Gallifortlei zo bijzonder maakt. “De braderij bijvoorbeeld,” licht Hoeckx al een tipje van de sluier. “Het biedt ook de mogelijkheid om de straat in te kleden tijdens allerlei evenementen, zoals de 2 Districtenpijl (een wielerwedstrijd door Ekeren en Deurne, red.).”

En ook al is het nog maar oktober, de winkelvereniging denkt al vooruit naar de kerstperiode. “Voor het eerst in 15 jaar zal kerstverlichting de straat opnieuw opfleuren”, zegt Hoeckx. “En ook in de rest van het centrum zal het gezellig worden. We hebben vanuit de winkelvereniging een Antwerpse leverancier aangesproken die heel Deurne-Dorp vol kerstbomen zal zetten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners