© Patrick De Roo

Slaughterfest zet zware gitaren én schlagers op het podium

Antwerpen, Dam -

Zaterdag was voor Antwerpse metalheads een hoogdag. In de Slachthuishallen gaven tijdens het toepasselijk genaamde Slaughterfest vier metalbands het beste van zichzelf. De groepen speelden op de grond, zonder podium, de inkom was gratis, het bier goedkoop en de gitaren zwaar.

Patroness zette het festival in gang

Patroness zette het festival in gang © Patrick De Roo

Het festival, op de toch wel indrukwekkende locatie aan de Lange Lobroekstraat, werd afgetrapt door Patroness, die ter elfder ure een ander groep moest vervangen. Na hun concert bestaat er enige twijfel over het gebrachte repertoire. Zo vraagt hun bassist: “Hebben we niet te veel trage nummers gebracht?” Frontman Guy Callens: “Nee hoor, we hebben dat heel goed gedaan. En mijn excuses omdat ik een kandelaar omver smeet en je zo bijna in brand heb gestoken.”

Guy gaat verder: “Na de release van ons eerste plaatje gingen we in maart 2020 op tour naar Duitsland. Maar die moesten we dankzij corona afbreken en zijn in volle paniek naar huis gereden. Ik kreeg sms’jes in de stijl van de grenzen gaan dicht en supermarkten worden geplunderd! Enfin, we zijn blij dat we hier nu nog eens alles kunnen geven.”

Metalfan Hilly Lachenaer met Niels Larsen en Johan Anthonissen van Works of the Flesh

Metalfan Hilly Lachenaer met Niels Larsen en Johan Anthonissen van Works of the Flesh © Patrick De Roo

Old school

Hilly Lachenaer heeft Nederlandse roots en is al een fan van metal sinds de dagen van Black Sabbath en Deep Purple. “Al ben ik hier vandaag vooral omdat dit een benefiet voor een jongen met kanker is, een ziekte waar ook mijn broertje aan gestorven is. Mijn favoriete band vanavond is Works of the Flesh.”

De vier bands hebben, zoals dat tijdens een concert hoort, ook merchandise zoals t-shirts en platen in de aanbieding staan. Het kraampje wordt door de vier groepen gezamenlijk uitgebaat. Tijdens ons bezoek zijn Niels Larsen en Johan Anthonissen van Works of the Flesh er aan de slag.

Metal heeft heel wat subgenres, gaande van doom en death over grind en industrial tot post-metal. Hoe kan iemand het bos door de bomen zien? Niels: “Dat is een lastige vraag. Maar wij gaan eerder voor old school. Zo ligt onze inspiratie bij de echte klassiekers en de Zweedse band Autopsy.”

Afsluiter Tonnie Anders & T.A. Team tapte op Slaughterfest tenslotte uit een heel ander vaatje, met een mix van schlagers en heel veel kitsch. Iets wat de circa 300, in zwarte t-shirts, leren vesten en jeansbroeken gehulde bezoekers helemaal prima vonden. “Dit smaakt naar meer!” (mibl)


 

 © Patrick De Roo

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio