© BFM

Ongeval op A12 veroorzaakt dramatische ochtendspits rond Willebroek

Willebroek -

Een verkeersongeval op de A12 in Willebroek, vlak voor de start van de ochtendspits, heeft het verkeer maandagochtend helemaal in de war gestuurd. De snelweg moest worden afgesloten en daardoor kwam ook het verkeer op de N16 en op alle zijwegen muurvast te zitten. Pas omstreeks 9 uur was de rijbaan vrijgemaakt en kon het verkeer normaliseren.

Theo Derkinderen

Het ongeval gebeurde kort na half 6, maandagochtend. Ter hoogte van de afrit Rupel Kanaalzone viel een auto in panne. Het voertuig stond stil op de rijbaan en werd te laat opgemerkt door een vrachtwagenchauffeur. Die smakte tegen de wagen en belandde vervolgens tegen een verlichtingspaal. De chauffeur van de vrachtwagen zat gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd door de hulpdiensten naar het UZA in Edegem overgebracht, maar verkeerde niet in levensgevaar.

De chauffeur van de auto die in panne stond bleef ongedeerd. De bestuurder van een tweede personenwagen die bij het ongeval was betrokken, werd ook naar het ziekenhuis overgebracht.

De verlichtingspaal waar de truck was tegen gebotst, stond helemaal schuin en moest worden verwijderd omdat het gevaar te groot was dat die het zou begeven en op de snelweg zou terechtkomen.

Afgesloten

Door het ongeval werd de A12 richting Antwerpen volledig afgesloten. Daardoor moest het verkeer de snelweg verlaten aan de afrit Rupel Kanaalzone en via Boom opnieuw de A12 opdraaien. Daardoor ontstonden er grote problemen in de ruime omgeving van Willebroek. Het Vlaams Verkeerscentrum adviseerde om via de E19 van Brussel naar Antwerpen te rijden. Ook op de N16 richting Willebroek stond heel snel een lange file. Net als in de omgeving van de industriezone in de Hoeikensstraat in Willebroek. Heel wat automobilisten probeerden daarop via Londerzeel richting Mechelen te rijden om daar de E19 richting Antwerpen te bereiken. Maar ook daar kwam het verkeer hopeloos vast te zitten.

Ook richting Brussel was het aanschuiven geblazen omdat er een kijkfile was ontstaan. Op een bepaald moment was het aanschuiven vanaf Aartselaar. Pas kort voor 9 uur waren de voertuigen getakeld en verlichtingspaal verwijderd en kon de A12 opnieuw worden opengesteld. Geleidelijk aan verdwenen ook de ellenlange files in de regio.

Vooral takelen van de vrachtwagen en verwijderen van de verlichtingspaal nam heel wat tijd in beslag 

Vooral takelen van de vrachtwagen en verwijderen van de verlichtingspaal nam heel wat tijd in beslag ©  BFM

Technici moesten de verlichtingspaal verwijderen en moesten grote slijpschijven inztten 

Technici moesten de verlichtingspaal verwijderen en moesten grote slijpschijven inztten ©  BFM

MEER OVER Meest gelezen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio