Voorzitter Kurt Geens en medeoprichter Marina De Groof. 

Voorzitter Kurt Geens en medeoprichter Marina De Groof. © Ward Bosmans

#Project2800 brengt honderden politici en ondernemers samen in stadion KV Mechelen

Mechelen -

Hoe ziet de stad er in de toekomst uit op het vlak van wonen, werken, winkelen en vrije tijd? En wat zijn de drivers voor die stad van morgen? Dat is het thema van de congres- en netwerkavond die het Mechelse ondernemersplatform #Project 2800 organiseert op donderdag 14 oktober in het stadion van KV Mechelen. Onder de sprekers onder anderen Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) en Jan Du Bois van winkelpark Malinas.

Ward Bosmans

#Project2800 is een ondernemersplatform dat enkele ondernemers, voornamelijk uit de vastgoedsector, een paar jaar geleden hebben opgestart. Het wil een rol spelen als bruggenbouwer tussen de overheid en de ondernemers uit onze regio. “We hebben geen enkele commerciële bedoeling”, zegt voorzitter Kurt Geens. “We zien ons als een sparringpartner die suggesties aanreikt aan de politiek. We handelen uitsluitend met het oog op het verbeteren van het algemene ondernemersklimaat.”

Nadat de coronacrisis de activiteiten een tijdlang op een laag pitje had gezet, organiseert #Project2800 op donderdag 14 oktober nu een tweede congres. De vier thema’s die aan bod komen op dit evenement zijn ‘wonen, werken, winkelen en walsen’ in de stad. “Dat walsen kunnen we vertalen in ‘alles wat met ontspanning’ te maken heeft”, verduidelijkt Kurt Geens.

Scherpe vragen

De spilfiguur van het congres is Vlaams minister van Samenleven Bart Somers. Met de Mechelse auteur en radiopresentator Pat Donnez als moderator mag Somers zich aan een aantal scherpe vragen verwachten. De andere sprekers zijn Jan Du Bois, Eve Deprez en Yves Smolders. Bij het grote publiek doen die namen misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar ze zijn stuk voor stuk experten in hun vakgebied.

Jan Du Bois neemt het thema winkelen op zich. Hij is de man die ervoor zorgt dat eind deze maand winkelpark Malinas de deuren opent, iets waar heel wat winkeliers uit de binnenstad bezorgd om zijn.

Eve Deprez heeft het over wonen. De Brusselse architecte doceert aan de befaamde Universitaire Instelling La Cambre en heeft met haar studenten een jaar lang de stedenbouw en ruimtelijke ordening van Mechelen in kaart gebracht. Op basis daarvan formuleerde ze enkele opmerkelijke voorstellen.

Voor het thema walsen of ontspanning werd Mechelaar Yves Smolders uitgenodigd. Hij is uitbater van megadiscotheek Versuz, bedenker van het Moosebarconcept en organisator van talrijke events. Hij vertelt welke plannen hij heeft na een hele moeilijke periode door corona.

Ook journalist van deze krant Sven Van Haezendonck draagt zijn steentje bij. Hij reed met vier Mechelse ondernemers rond in de stad terwijl ze hun verhaal vertelden en enkele pittige vragen voorgeschoteld kregen. Op die manier wordt elk van de thema’s afgetoetst aan de situatie in Mechelen. Sven speelde taxichauffeur voor Kenny Van Paesschen van ShopWeDo, Stijn Liers van immokantoor Malines, Kenzo De Bruyn van Kolos en Miriam van Damme van wijnbar Unwined.

Ondertussen schreven al een driehonderdtal ondernemers en politici zich in voor het congres. Wie er graag bij wil zijn kan een van de laatste plaatsje reserveren via www.project2800.com

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio