©  BELGA

REACTIES. De Bruyne tempert verwachtingen: “We zijn maar België”

De Rode Duivels gingen zondagmiddag tegen Italië onderuit in de troostfinale van de Nations League. Daardoor eindigt België slechts als vierde. Na de wedstrijd baalden de Rode Duivels natuurlijk, al was er ook wat realiteitszin.

Guillaume Maebe, Thomas Cami

LEES OOK: Doelpuntenmaker Charles De Ketelaere teleurgesteld na nederlaag, maar: “Trots om voor België te scoren”

Kevin De Bruyne: “We zijn maar België”

“Bij momenten speelden we goed voetbal tegen twee toplanden”, wist Kevin De Bruyne. “Maar oké, er hebben veel nieuwe jongens gespeeld, en ze hebben het meer dan degelijk gedaan. Ik denk dat het goed is voor hen om tegen zulke ploegen te spelen. Jammer genoeg hebben we twee keer verloren.”

Dat er tegen Italië verloren werd, doet De Bruyne niet zo veel. “Uiteindelijk maakt het niet veel uit. Het is vooral Belangrijk om matchen op dit niveau te spelen. Het is goed en wel om wedstrijden tegen – met alle respect – ploegen als Estland te spelen, maar dit zijn echt topmatchen. Dat is nodig om te groeien als persoon en als ploeg.”

De Bruyne vindt ook dat de verwachtingen niet té hoog moeten liggen. “Met alle respect, we zijn maar België. Er komt een nieuwe generatie aan en we hebben veel spelers gemist. Als je toppers zoals Eden Hazard en Romelu Lukaku mist, wordt het moeilijk. We moeten realistisch zijn met de ploeg die we hebben. Frankrijk en Italië hebben 22 toppers, dat hebben wij niet.”

 

 ©  BELGA

Hans Vanaken: “Degelijke match, tegenvallend resultaat”

Hans Vanaken mocht tegen Italië wel in de basis beginnen, al zag ook hij hoe de Rode Duivels meteen na rust twee doelpunten slikten. “We moeten de beelden analyseren om na te gaan waarom we zo slecht starten na rust”, aldus Vanaken. “Tegen Frankrijk kregen we ook snel een goal tegen. Het is moeilijk uit te leggen waarom dit nu in twee matchen gebeurt, dus we moeten op zoek gaan naar de reden erachter.”

Vanaken trekt zich wel op aan het betere Duivelse spel na de inbreng van Kevin De Bruyne en zijn Brugse ploegmaat Charles De Ketelaere. “De invallers brachten weer friste in de ploeg”, vond Vanaken. “En het kan makkelijk nog 2-2 worden. Het is sowieso jammer. Voor rust zochten we iets te snel diepte, maar hadden we de match wel nog redelijk onder controle. En na de rust krijgen we dan snel die doelpunten tegen. Soit, het was een degelijke match met een tegenvallend resultaat.”

 

 ©  BELGA

Jan Vertonghen: Er waren ook goeie dingen”

“Die eerste match was mentaal een grote tegenvaller”, vertelde Jan Vertonghen na de wedstrijd. Het was ook vandaag geen makkelijke match. We hebben allebei wat wissels doorgevoerd en zij hebben gewoon een heel goeie ploeg. Ik denk dat we redelijk goed verdedigd hebben en dat we met goeie intenties de tweede helft zijn ingegaan. Die eerste goal heeft volgens mij niks met scherpte te maken. De bal wordt gewoon slecht weggewerkt aan de eerste paal. Dit was geen match om geschiedenis te schrijven, wel om het goeie gevoel terug te krijgen.”

“We hadden een slecht gevoel na Frankrijk. Er waren een paar nieuwe jongens bij. Ondanks het resultaat waren er ook goeie dingen. Een paar kansen, de nieuwe jongens die zich lieten zien, over het algemeen waren we niet de mindere. Het gevoel de eerste helft tegen Frankrijk was zo goed. Dat moeten we leren vasthouden. We moeten nog meer onze wil opleggen. Verdedigen met de bal, de bal durven bijhouden op de helft van de tegenstander. Als je met 2-0 de rust ingaat tegen Frankrijk mag je niet op twee gedachten gaan hinken. We hadden meer lef moeten tonen. In balbezit zijn we een van de beste ploegen van Europa. Dat moeten we soms wat meer beseffen.”

LEES OOK: Roberto Martinez haalt uit naar scheidsrechter na verloren troostfinale: “Hij haalde niet het vereiste niveau”

MEER OVER DE RODE DUIVELS