Ook Wout van Aert loopt 10 Miles: “De tunnels waren het leukst”

Een van de meest opvallende deelnemers op het parcours van de Antwerp 10 Miles zondag was waarschijnlijk wielrenner Wout van Aert. Vorige week beulde hij zich nog af op de kasseistroken van Parijs-Roubaix, nu liep hij 16 kilometer in 1 uur en 11 minuten. “Het was afzien, maar ik heb me geamuseerd”, zei hij achteraf.

rvre

Liep jij de AG Antwerp 10 Miles? Check hier jouw aankomsttijd

Een leuk tussendoortje was het voor Wout van Aert, zijn allereerste deelname ooit aan de Antwerp 10 Miles. Een eenmalige primeur dus, want door corona ging de 10 Miles voor één keer door in oktober, pal in een rustperiode voor Van Aert. Hij stond aan de start zonder al te veel trainen en zonder concreet doel voor ogen. Gewoon omdat het niet altijd fietsen hoeft te zijn en 16 kilometer gemakkelijk haalbaar blijkt voor een topfitte wielrenner.

Van Aert kwam uiteindelijk knap na 1 uur en 11 minuten over de streep. Hij werd 1.115de van de 28.000 deelnemers. “Twee maten van mij bereiden zich momenteel voor op de Hel van Kasterlee (een zware duatlon die in december plaatsvindt in de Kempen. red.). Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om eens met hen mee te lopen.”

Vlot bergop

Een doel had de wielrenner op voorhand dus niet voor ogen, want veel looptrainingen zaten er na een druk wielerseizoen ook niet in de benen. “Ik kwam om mij te amuseren en dat is gelukt, maar het was wel echt afzien.” Maar net op de stukken waar de meeste deelnemers aan de 10 Miles hun tanden stukbijten, floreerde Wout. “Ik vond de tunnels de leukste stukken van het parcours. Bergop lopen ken ik een beetje van het veldrijden en dat ging eigenlijk verrassend vlot. Daar kon ik af en toe een paar mensen voorbijlopen. Op de rest van de stukken was het andersom.”

Lopen is voor Wout van Aert een welgekomen afwisseling. Maar of lopen nu ook leuker kan zijn dan fietsen? “Soms wel, maar ik loop wel liever op mijn gemak in de natuur dan hier in de drukte.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen