Mario Vangeel en zijn vrouw Bieke Van Ballaer uit Kasterlee bij de reuzenpompoen van uiteindelijk 1.106,5 kilo. 

Mario Vangeel en zijn vrouw Bieke Van Ballaer uit Kasterlee bij de reuzenpompoen van uiteindelijk 1.106,5 kilo. © Bart Van den Langenbergh

Pompoen van Mario klokt af op 1.106,5 kilo: “Geen wereldtitel maar ik ben toch tevreden”

Kasterlee -

Mario Vangeel uit Kasterlee is er zondag in Duitsland niet in geslaagd om met zijn reuzenpompoen het wereldrecord te verbreken. De pompoen klokte af op een mooi gewicht van 1.106,5 kilo. “Ik ben toch tevreden met deze prestatie”, zegt Mario Vangeel.

Op het Europees kampioenschap pompoenwegen in het Duitse Ludwigsburg ging de pompoen van Mario Vangeel zondag op de weegschaal. De teller gaf een gewicht van 1.106,5 kilo aan. Als de pompoenenkweker het wereldrecord had willen verbreken, had hij boven de 1.226 kilo moeten gaan. Dat wereldrecord staat sinds enkele weken op naam van een Italiaan.

Het geschatte gewicht van de Kastelse pompoen was vrijdag 1.055 kilo. Het echte gewicht bedroeg uiteindelijk 5% of 51 kilogram meer. “Het wereldrecord was niet haalbaar, maar ik ben toch tevreden met deze prestatie”, reageert Mario Vangeel vanuit Ludwigsburg. “Ik behaalde een derde plaats in Europa en sta normaal gezien in de top vijf van de hele wereld. Mijn pompoen is dit jaar ook de zwaarste van België.”

In 2019 werd Mario Vangeel al Belgisch kampioen met een kanjer van 1.016 kilo en ook de Europese titel pompoenwegen mocht de Kasterleenaar toen op zijn naam schrijven.

Vorige week won Luc Van Heuckelom uit Kasterlee nog het Belgisch kampioenschap pompoenwegen in zijn eigen dorp met een joekel van 922,5 kilogram. Het Belgisch record staat nog altijd op naam van Matthias Willemijns uit het Oost-Vlaamse Deurle met een pompoen van 1.190,5 kilo. “Ik heb met mijn prestatie uiteindelijk 750 euro opgestreken”, zegt Mario Vangeel. “Mijn pompoen gaat terug mee naar België. Mogelijk krijgt hij een plaats in Bobbejaanland.” (bvdl)

MEER OVER Blikvangers Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio