© PDR

Nieuwe Snor van ’t Stad eindelijk gehuldigd met “overweldigende” optocht: “Ik voelde me voor één dag een royal”

Antwerpen -

Duncan Vandael, uitbater van café ’t Licht der Dokken op het Eilandje, mag zich de nieuwe Snor van ’t Stad noemen. Een en ander werd gevierd met een optocht inclusief koets, stadstrommelaars en een ontvangst door schepen Peter Wouters (N-VA).

“De Europese Snorrenclub Antwerpen had me in 2020 al verkozen, maar door corona kon de huldiging nu pas plaatsvinden”, vertelt Duncan. Hij heeft geen spijt van het uitstel: “De optocht was overweldigend en met momenten nogal luidruchtig.”

De nieuwe Snor van ’t Jaar deelde zijn koets met voormalig burgemeester en snorrenlaureaat Bob Cools: “Overal stonden er mensen te wuiven en foto’s te maken. Of dat nu naar mij of naar Bob was, daar ben ik niet helemaal zeker van. Maar ik voelde me toch voor één dag een royal.”

De nieuwe Snor van ’t Jaar Duncan Vandael deelde zijn koets met voormalig burgemeester en snorrenlaureaat Bob Cools.  ©  PDR

Er was toch een klein wolkje aan de voorts heldere hemel. “Mijn moeder had ook mee in de koets had moeten zitten, maar helaas zat ze vast in de file. Gelukkig kon ze halverwege het parcours alsnog aansluiten.”

Ter voorbereiding van de plechtigheid moest Duncan eerst nog even onder het mes. “Tot voor kort had ik ook een baard, maar die heb ik gekortwiekt. En vanochtend ben ik naar een barbier gegaan om mijn snor tot in de puntjes te laten afwerken en te waxen. Hij moest er spectaculair uitzien.”

De huldiging werd -hoe kan het ook anders- afgesloten in ‘t Licht der Dokken.

 ©  PDR

(mibl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners