© ATV

Reuskens krijgen heel Borgerhout op straat, met dank aan ‘special guest’ Amal: “Dit is een écht volksfeest”

Borgerhout -

De Reuzenstoet trok zaterdag al voor de 309de keer door de straten van Borgerhout, maar toch was deze editie wat specialer dan andere jaren. Daar zorgde ‘special guest’ Amal, die een bezoek bracht aan de traditionele Reuskens, voor. Maar ook het stralend oktoberzonnetje droeg er toe bij dat dit een editie werd die Borgerhout zich nog lang zal herinneren. Duizenden mensen genoten van de optocht, inclusief live muziek en heel wat randanimatie.

Op de verkeersvrij gemaakte Turnhoutsebaan, waar ook een sfeervolle braderij met allerlei exotische hapjes plaats vond, was het over de koppen lopen en wie ter plekke geld wilde afhalen, had waarschijnlijk spijt dat hij daar op voorhand niet aan had gedacht.

Aan het districtshuis van Borgerhout namen Reus, Reuzin, Dolfijn en Kinnebaba afscheid van het publiek met de traditionele Reuzendans. Ook speciale gast Amal, een collega-reus die van Syië 8.000 kilometer naar Antwerpen wandelde, en het publiek deden enthousiast mee.

LEES OOK. Little Amal betovert Antwerpen: reuzin brengt volksverhuizing op gang in binnenstad

 

 ©  Patrick De Roo

Daar op het Moorkensplein treffen we Ibrahim Belkadi en zijn kindjes Noah, Sophia en Noor. “Ik mocht tijdens de stoet op een kar zitten en snoepjes uitdelen. Dat was heel plezant”, glundert die laatste.

Papa Ibrahim: “Sophia is morgen jarig, dus voor haar is het ook een feestje. Er is enorm veel volk, we geraakten bijna niet tot op het Moorkensplein. Dit is een mooi evenement en bovendien is deze keer ook een beetje speciaal. Nu mag iedereen na corona weer buitenkomen en het bezoek van Amal is een uniek extraatje.”

Ook schoonvader Jef De Meyer uit Brasschaat was er bij: “Dit is formidabel, een écht volksfeest. Dit is de eerste keer dat ik deze optocht zie en kom volgend jaar zeker terug.”

Daarna ging het verder naar het Laar, waar de Reuzenstoet werd afgesloten met ‘Atlas op het plein’, een groot feest dat tot middernacht belooft door te gaan.

Ibrahim Belkadi, zijn kindjes Noah, Sophia en Noor en schoonvader Jef De Meyer genoten met volle teugen van het spektakel. 

Ibrahim Belkadi, zijn kindjes Noah, Sophia en Noor en schoonvader Jef De Meyer genoten met volle teugen van het spektakel. ©   Patrick De Roo

 

 ©  Patrick De Roo

(mibl)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio