De politie kon vrij snel na de feiten een verdachte oppakken 

De politie kon vrij snel na de feiten een verdachte oppakken © rr 

Indische student (19) krijgt rake klappen, één verdachte snel gevat

Mechelen -

Een 19-jarige Indiër is vrijdagavond vrij ernstig gewond geraakt bij een vechtpartij aan de Zandpoortvest in Mechelen. De man kon nog op eigen kracht thuis geraken, maar bloedde heel hevig. De politie startte een onderzoek en kon vrij kort na de feiten al een verdachte oppakken. Die werd door de onderzoeksrechter onder strikte voorwaarden weer vrijgelaten.

Theo Derkinderen

Het onderzoek naar het voorval is nog volop bezig maar nu al staat vast dat enkele jongeren donderdagavond al een eerste keer bij een ruzie en schermutseling betrokken raakten in een horecazaak aan de Zandpoortvest. Van die feiten stelde de politie donderdagavond al een proces-verbaal op. Dezelfde betrokkenen zouden mekaar dan vrijdagavond opnieuw tegen het lijf zijn gelopen in dezelfde omgeving en opnieuw liep de confrontatie uit de hand.

De 19-jarige Indiër kreeg enkele rake klappen, onder meer tegen zijn neus, maar kon ontkomen en rende naar de Augustijnenstraat, waar hij ook zou verblijven. De politie, die melding had gekregen van een bloedspoor, volgde dat spoor en kwam zo bij het slachtoffer uit. En heel snel werd het voor de politie ook heel wat duidelijker wat er zich had afgespeeld.

Opgepakt

Er startte onmiddellijk een onderzoek op en dezelfde nacht nog kon een 19-jarige jongeman uit Duffel worden opgepakt. Die werd grondig verhoord en in de loop van zaterdagnamiddag voor de onderzoeksrechter geleid. De verdachte werd uiteindelijk niet aangehouden maar moet wel enkele strikte voorwaarden naleven. Volgt hij die niet of niet goed op, dan riskeert hij om opnieuw voor de onderzoeksrechter te moeten komen.

De Indiër zou meer dan een week werkonbekwaam zijn door de feiten. De man verloor vrij veel bloed. Zo veel zelfs dat de brandweer het voetpad zelfs moest proper spuiten.

“Waarover de betrokkenen ruzie hebben gekregen en waarom het tot een vechtpartij kwam, zal nu verder worden onderzocht door de recherche van de lokale politie Mechelen-Willebroek”, bevestigt Kristof Aerts van het Antwerpse parket het nieuws. “Er zal ook bekeken worden wie er nog bij de feiten betrokken was. Als die mensen geïdentificeerd zijn, zullen ze uiteraard ook worden verhoord en zal bekeken worden wat er met hen moet gebeuren.” tdk

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio