Joeri en Wim. Den Draver blijft open, benadrukken ze. 

Joeri en Wim. Den Draver blijft open, benadrukken ze. ©  Mia Uydens

Gebouw staat te koop, maar ijssalon Den Draver blijft open

Zandhoven, Massenhoven -

Het gebouw van het bekende ijssalon-eethuis Den Draver in Zandhoven staat te koop. “Wij wisten dat dit zou gebeuren, maar we willen aan onze klanten benadrukken dat wij open blijven”, zegt Wim Dingenen duidelijk.

Kristin Matthyssen

Al 39 jaar is Den Draver in Zandhoven bekend en berucht om zijn royale porties. Wim en Mie Stevens-Delien bouwden de zaak op, eerst op de Lammerenberg in Massenhoven, nadien in de vroegere baandancing Molenheide op de Liersebaan in Zandhoven. Wims creaties werden echte klassiekers. Zoals ‘de poemp’, een hele vracht bollen vanille-ijs geserveerd in een stenen pomp.

In juni 2019 namen Joeri De Houwer en Wim Dingenen de bekende zaak op de Liersebaan over. Ze bouwden het nog meer uit tot eethuis waar je ook ribbekes en andere warme maaltijden kan eten. Ook de ontbijten zijn bekend. Al blijven de ijscoupes en wafels wel de klassiekers.

Nu staat het pand dus te koop bij Immo Point - Topo als handelseigendom met woonst, of als mogelijke projectgrond. “Wij wisten dat dit ging gebeuren”, zegt Wim Dingenen. “Maar onze klanten moeten niet bang zijn, wij blijven gewoon open.”

Hij wil dit toch benadrukken nu het zoekertje van het immokantoor verspreid wordt en er mogelijk misverstanden zouden kunnen ontstaan. Op sociale media zijn de reacties al legio: een monument als Den Draver moet blijven bestaan.

Ijs van Den Draver. 

Ijs van Den Draver. ©  Mia Uydens

Vroeger was het gebouw nog dancing Molenheide. 

Vroeger was het gebouw nog dancing Molenheide. ©  rr

Den Draver vroeger nog met Wim Stevens. 

Den Draver vroeger nog met Wim Stevens. ©  mia uydens

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio