© BFM

Brandweer heeft met nieuw zwaar hulpverleningsvoertuig neusje van de zalm

Zandhoven -

Brandweerzone Rand, post Zandhoven, hield vrijdag een ‘babyborrel’ om twee nieuwe voertuigen te verwelkomen. Het gaat om een zwaar hulpverleningsvoertuig en een nieuwe commandowagen.

Kristin Matthyssen

Het hele brandweerkorps van Zandhoven in kostuum, brandweerlui-op-rust, collega-officieren en enkele gemeenteafgevaardigden: de kazerne aan de Schildebaan was goed gevuld voor de receptie. De twee nieuwe voertuigen die met een rookgordijn vanachter een zwart gordijn tevoorschijn werden getoverd, brengen het totaal aantal hulpverleningsvoertuigen van de post Zandhoven op negen. “Het gaat om een upgrade”, zegt commandant Bart Noyens. “Het zwaar hulpverleningsvoertuig is uitgerust voor zware technische hulp en beschikt over een kraan. Het is geschikt voor zware verkeersongevallen of bijvoorbeeld om moeilijke bomen te zagen.”

In onze regio hebben enkel de korpsen van Antwerpen, Schoten en Kapellen dergelijk voertuig. “In Zandhoven, met onze kazerne gelegen tussen twee drukke snelwegen en met een drukke gewestweg, zitten we met een spijtige trend van veel zware verkeersongevallen”, zegt Noyens. “Het gaat toch om zo’n twintig per jaar. De investering werd gedaan door brandweerzone Rand, maar de gemeente Zandhoven heeft een serieuze ondersteuning gegeven aan zone Rand.”

In totaal beschikt het brandweerkorps van Zandhoven momenteel over 45 brandweermannen en drie brandweervrouwen. Het gaat om drie beroepskrachten, en de rest zijn gedreven vrijwilligers. Nieuwe rekruten zijn altijd welkom. “We zitten met pensioneringen en af en toe haken mensen af omdat het leven als brandweervrijwilliger echt veel vergt”, zegt commandant Noyens.

Deze zaterdag, 9 oktober, is het opendeur bij brandweer Zandhoven aan de Schildebaan 2 van 12 tot 18u. Naast een static show, demonstraties, infostanden en kinderanimatie worden de nieuwe wagens voorgesteld.

De receptie vrijdagavond. 

De receptie vrijdagavond. ©  BFM

De receptie vrijdagavond. 

De receptie vrijdagavond. ©  bfm

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio