© BELGA

Lotto Soudal onderhandelt met Campenaerts

Lotto Soudal aast op een terugkeer van Victor Campenaerts. De werelduurrecordhouder mag gratis vertrekken bij het Qhubeka. De voorbije dagen werd reeds onderhandeld tussen Campenaerts en Lotto-manager Lelangue. Opmerkelijk omdat de renner twee jaar geleden nog met enige wrevel vertrok bij dezelfde ploeg.

wvo

Een volslagen verrassing is de belangstelling niet. Sinds bekend raakte dat Qhubeka al zijn ­renners wegens acute geld­problemen gratis laat vertrekken, liet Campenaerts eerder weten, staat zijn telefoon niet stil.

Twee geïnteresseerde ploegen steken er evenwel bovenuit. UAE wil de ­29-jarige Campenaerts na zijn prima prestaties in de Giro en ­diverse eendagswedstrijden graag aan zijn kern toevoegen.

Maar vooral de belangstelling van Lotto Soudal is heel concreet. Renner en ploeg zaten de voorbije dagen in Italië, waar Campenaerts straks het seizoen afsluit met de Ronde van Lombardije, al samen aan tafel. De werelduur­recordhouder zou na zijn bij­zonder geslaagde reconversie van tijdrijder tot rittenkaper en ­renner voor eendagswedstrijden, een grote versterking kunnen zijn voor de voorjaarskern van Lotto Soudal.

De belangstelling is des te ­frappanter omdat Campenaerts twee jaar geleden nog in onmin vertrok bij dezelfde ploeg. ­Campenaerts had in de lente van 2019 het werelduurrecord ge­broken toen hij enkele maanden later van Lotto-manager Lelangue te horen kreeg dat hij andere ­oorden mocht opzoeken. Omdat de ploeg liever de voorkeur gaf aan de komst van Gilbert en ­Degenkolb en omdat getwijfeld werd aan de polyvalentie van toen nog ‘pure tijdrijder’ Campenaerts, kon de Belgische ploeg hem geen deftig voorstel doen. Amper twee jaar later keren ­manager en ploeg op die stappen terug. Of ze in hun opzet zullen slagen, zal de volgende weken duidelijk worden.