Hanne Tuytelaers stelt voor de eerste keer haar kunstwerken tentoon. © ram

Hanne Tuytelaers exposeert met houtskooltekeningen op doek

Hoogstraten -

In galerie Expo 38 in het begijnhof stelt Hanne Tuytelaers (41) dit weekend tentoon met figuratieve houtskooltekeningen.

Hanne Tuytelaers is arts en woont in het Leuvense, maar ze bracht haar jeugd door in Minderhout (Hoogstraten). “Het is de eerste keer dat ik exposeer en dan nog wel waar mijn roots liggen”, vertelt Hanne. “In de school tekende ik vaak tijdens de les, later bleef het een recreatieve bezigheid. Sinds de uitbraak van het coronavirus ben ik er wat meer obsessief mee bezig. Er kwam meer vrije tijd en het sociale leven viel stil. De houtskooltekeningen die ik maak, zijn gebaseerd op foto’s en portretten.”

“Het moeten foto’s zijn waar iets mysterieus in zit, met verwondering en humor. Ik hoef het verhaal achter de foto niet te weten. Soms zijn de tekeningen gebaseerd op foto’s die ik zelf heb gemaakt, zoals die van de robot. Voor de portretten gebruik ik graag karakterkoppen, dat zijn gezichten waar iets in zit. Het was niet evident om een selectie te maken voor de tentoonstelling.” 

De tentoonstelling in Expo 38, Begijnhof 38 in Hoogstraten is open op zaterdag 9 en zondag 10 oktober van 14 tot 18u. (ram)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio