Schepen Ilse Lenvain, burgemeester Eddy Bevers en schepenen Luc Spiessens en Bavo Anciaux 

Schepen Ilse Lenvain, burgemeester Eddy Bevers en schepenen Luc Spiessens en Bavo Anciaux © rr

Willebroekenaars mogen meedenken over masterplan voor het centrum

Willebroek -

De gemeente Willebroek lanceert met Willebroek Bruist een participatietraject waarmee het de inwoners mee wil laten nadenken over de herwaardering en herinrichting van het centrum.

Volgens het gemeentebestuur vormt de stem van de Willebroekenaars een belangrijk aandeel doorheen het hele project.

Ward Bosmans

“Willebroek Bruist is de start van een ambitieus project”, zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA). “We streven naar een toekomstgericht centrum met meer beleving en diverse nieuwe woonvormen. We gaan voor een centrum waar het bruist, elke dag van het jaar. Daar willen we samen met onze inwoners aan bouwen voor de toekomst. We gaan op zoek naar een evenwicht tussen aangenaam wonen, economische activiteiten, beleving, mobiliteit, groen en water …”

In een eerste fase wil de gemeente zo veel mogelijk ideeën verzamelen van inwoners en andere betrokkenen. Die ideeën moeten de basis vormen voor het masterplan. De verwachtingen, opmerkingen en suggesties neemt de gemeente mee in het ontwerpend onderzoek van het masterplan.

Willebroek wil volop inzetten op participatie. Dat was al duidelijk met de Twaalf Werken van Willebroek, een hersteltraject na de coronacrisis. “We willen onze inwoners meer betrekken,

In het infopunt kunnen mensen hun stem laten horen.

In het infopunt kunnen mensen hun stem laten horen. © rr

informeren en mee laten nadenken over verschillende soorten projecten en dienstverlening”, klinkt het. De gemeente nodigt iedereen uit om zijn of haar stem te laten horen. Dat kan bijvoorbeeld via een permanent infopunt dat werd ingericht in een pand naast het oud gemeentehuis in de Van Landeghemstraat. Daar kunnen inwoners iedere woensdagvoormiddag tijdens de markt terecht voor meer info over alle projecten in het centrum van Willebroek.

Maar er zijn nog manieren waarop de inwoners hun stem kunnen laten horen over thema’s als wonen, winkelen, mobiliteit, ontmoeten … Zo is er een uitgestippelde wandeling langs acht cruciale locaties in het centrumproject. Op infopanelen lees je meer over de ambities van het gemeentebestuur. Verder verspreidt de gemeente een digitale bevraging waar inwoners per locatie de sterktes en verbeterpunten kunnen aanduiden.

Op 12 oktober om 19.30u is er een interactieve workshop in de Gemeentelijke Schouwburg waar inwoners, handelaars en andere betrokkenen in overleg gaan. En op maandag 25 oktober staat de gemeente met een stand op de jaarmarkt. “Daar vertellen we aan bezoekers alles over de projecten die onze gemeente doen bruisen.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio