© ATV

Little Amal is aangekomen in Antwerpen: hier krijg je de reuzin te zien

Antwerpen -

Little Amal is vrijdagavond aangekomen in Antwerpen. De reuzenpop, die een Syrisch vluchtelingenmeisje voorstelt, is op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober op bezoek in de Scheldestad. Antwerpen ligt op haar tocht van Syrië naar Engeland, een emotionele zoektocht naar haar moeder.

LEES OOK: “Amal staat symbool voor alle kinderen op de vlucht”

Hier kan je Little Amal vandaag en morgen zien:

Vrijdag

- De reuzin komt op vrijdag 8 oktober om 18.30u aan in Antwerpen. Podiumkunstenhuis hetpaleis brengt het verhaal van de kleine Amal als eerste onder de aandacht.

- Bij aankomst op het Operaplein wordt de jonge reuzin geconfronteerd met haar eenzaamheid en de herinneringen aan haar moeder, tot een parade van kinderen en vliegers haar op sleeptouw neemt richting Theaterplein. Daar krijgt ze dankzij het Red Star Line museum een geluksbrenger die haar voor de rest van haar tocht kan sterken.

Little Amal op het Operaplein. ©  ATV

Zaterdag

- Op zaterdag 9 oktober rond 16.15u ontmoet Little Amal De Reuskens van Borgerhout tijdens het slot van de Reuzenstoet op het Moorkensplein. De stoet vertrekt om 14u met meer dan 35 deelnemende groepen in de Tuinwijk, passeert langs de Centers en de Turnhoutsebaan en komt aan bij het districtshuis op het Moorkensplein.

Daar zullen de vier Reuskens Reuzin, Kinnebaba, Dolfijn en Reus Amal verwelkomen met bloemen en de traditionele Reuskensdans. Als dank voor de Borgerhoutse gastvrijheid antwoordt zij met de Syrische dans ‘dabke’ die ze aan het publiek aanleert De Reuskens vragen aan iedereen die op zaterdag 9 oktober naar het Moorkensplein komt om een papieren bloem mee te brengen voor de jonge reuzin.

- Tegen 17u vertrekt Little Amal richting het Laar in Borgerhout voor ‘Atlas op het Plein’, het jaarlijkse ontmoetingsfeest van Atlas. Tijdens haar wandeling over de Turnhoutsebaan wordt ze begeleid door artistieke vogeltjes van puppetbuskers De Wolk uit Gent.

- In de sfeer van het feest zal Little Amal muzikaal ontvangen worden door een koor en muzikanten op het Laar. Tijdens dit slotmoment krijgt Amal nog een afscheidscadeau van de stad mee. Om 18u gaat ze slapen in de kerk op het Laar. Wie nog niet naar bed wil, kan aansluitend genieten van muziek en optredens tijdens Atlas op het Plein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen