De bibliotheek van Oostmalle aan de Lierselei en BLEND Beerse zetten Mijn Zinderend Lijf van Helena Rymen straks in de kijker naar aanleiding van de internationale dag voor geweld tegen vrouwen. 

De bibliotheek van Oostmalle aan de Lierselei en BLEND Beerse zetten Mijn Zinderend Lijf van Helena Rymen straks in de kijker naar aanleiding van de internationale dag voor geweld tegen vrouwen. ©  rr

Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen

Helena Rymen brengt voorstelling Mijn Zinderend Lijf in bibliotheek Oostmalle en bij BLEND Beerse

Zoersel, Malle, Zandhoven -

Naar aanleiding van de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, brengt singer-songwriter Helena Rymen (36) haar woord- en muziekvoorstelling Mijn Zinderend Lijf op 3 november in de bibliotheek van Oostmalle. Op 25 november is er ook nog een voorstelling in pop-up BLEND in Beerse. Van die laatste voorstelling gaat de opbrengst van de boekenverkoop naar punt.vzw, een organisatie die zich inzet voor een betere ondersteuning van mensen die in aanraking komen met seksueel grensoverschrijdend gedrag. De voorstellingen starten telkens om 20u.

Kristin Matthyssen

Wereldwijd wordt onder impuls van de VN op 25 november aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen. Mijn Zinderend Lijf van Helena Rymen is een #me-too getuigenis vanop de eerste rij. Veertien jaar geleden werd ze zelf slachtoffer van seksueel misbruik in een werksituatie. Ze werkte in een hotel, waarbij een chief-bartender van zijn machtspositie misbruik maakte en haar tot seksuele handelingen dwong. Toen ze de situatie aankloeg, ondervond ze bitter weinig steun, integendeel. Een jaar later verdrong ze het volledig, negen jaar later kwam het weer bovendrijven. Nu schreef ze het van zich af in een boek, een proces van ruim drie jaar.

Rymen, die afkomstig is van Zoersel en intussen in Pulderbos woont, brengt gedichten waar ze songs van maakte, afgewisseld met het verhaal van toen. Ze draagt ook enkele losstaande gedichten voor, donkere gedachten die door haar gingen en waar ze zelf bang van werd. Kortom, een verwerkingsproces in muziek, beeld en woord.

De hele maand november kan je ook haar gedichten komen lezen in de inkomhal van De Notelaar in Oostmalle. Tickets voor de voorstelling van 3 november koop je via https://reservaties.malle.be en kosten 5 euro (drankje inbegrepen). Meer informatie: bibliotheek@malle.be of tel. 03-309.93.50.

Wie er woensdag 3 november in Oostmalle niet bij kan zijn, kan op 25 november om 20u terecht bij pop-upzaak Blend in de Steenovenstraat in Beerse. Haar moedige Me Too-getuigenis is bijzonder actueel.

*Mijn Zinderend Lijf, Helena Rymen, 16 euro, is ook te bestellen via rooswhitessw@gmail.com of facebookpagina Roos White ssw (haar artiestennaam). Nummers ook te beluisteren op Spotify onder Mijn Zinderend Lijf.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio