© Geert Van de Velde

Project Mozaïek helpt anderstalige nieuwkomers sociaal netwerk uit te bouwen

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

De stad Mechelen en gemeente Sint-Katelijne-Waver starten samen het project Mozaïek. Via het project komen anderstalige inburgeraars in contact met een buddy, vrijwilligerswerk of een kennismakingstraject in de buurt of bij een organisatie.

Stijn Van de Sande

Vanaf volgend jaar wordt de pijler ‘Sociale netwerking en participatie’ toegevoegd aan het verplichte inburgeringstraject van anderstalige nieuwkomers in Vlaanderen. Daarom starten de stad Mechelen en de gemeente Sint-Katelijne-Waver met steun van Europa het proefproject Mozaïek. Binnen het project krijgen de nieuwkomers een traject op maat aangeboden.

Ze kiezen één of meerdere trajecten uit het aanbod van vrijwilligerswerk, kennismakingstrajecten of buddywerking. Omdat iedereen uniek is, wordt er rekening gehouden met de vragen, noden, interesses en wensen van de deelnemer. “Met dit project worden nieuwkomers ondersteund. We geven hen de kans om deel te nemen aan de samenleving en om een sociaal netwerk uit te bouwen”, zeggen bevoegde schepenen An Coen (N-VA) en Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+).

Voor het project worden er extra vrijwilligers gezocht. Inwoners van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver die zich graag inzetten als buddy en organisaties die geïnteresseerd zijn in het vrijwilligerstraject of kennismakingstraject kunnen terecht op de website.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio