In het tuttendorp kunnen kindjes hun tutjes achterlaten.  

In het tuttendorp kunnen kindjes hun tutjes achterlaten.  © Facebook Huis van het Kind

Mascotte Skwibus verzamelt tutjes in nieuw tuttendorp achter gemeentehuis

Sint-Katelijne-Waver -

Op zaterdag 9 oktober opent het nieuwe tuttendorp van Sint-Katelijne-Waver. In het tuttendorp kunnen peuters en kleuters hun tutje achterlaten. De realisatie van het tuttendorp maakt deel uit van een nieuwe campagne van het Huis van het Kind om ouders te helpen bij deze grote stap.

Stijn Van de Sande

Want het definitief afgeven van een tutje is voor veel peuters en kleuters niet makkelijk. “Leren slapen zonder tutje is voor kindjes vaak erg moeilijk. Jonge ouders vragen zich dan ook vaak af hoe ze dit het best aanpakken”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “Daarom willen onze nieuwe mascotte Kwibus en het Huis van het Kind hen graag een handje helpen.”

Het Huis van het Kind ontwikkelde onder andere een doe-boekje met weetjes en tips. Daarnaast werd er ook een luisterverhaal opgenomen waarin de sympathieke voorleesopa een tuttenverhaaltje voorleest. En achter het gemeentehuis staat nu een heus tuttendorp.

Cadeautje

“In het tuttendorp wonen vriendjes van Skwibus in kleine huisjes”, aldus Sels. “Peuters en kleuters kunnen, wanneer ze er klaar voor zijn, hun tutje in één van de huisjes achterlaten. In ruil krijgen ze een handgemaakte knuffel cadeau. Aan het tuttendorp staan ook borden met spelopdrachten en je vindt er aangepaste speelelementen voor de allerkleinsten.”

Het tuttendorp wordt feestelijk ingehuldigd op zaterdag 9 oktober tussen 10 en 12u. “Er zal een standje zijn waar we het concept voorstellen, maar ook heel wat leuke activiteiten voor kinderen. Er is een knutselstand, een voorleestent, eendjes- en tutjesvangen, blikken omgooien, allerlei peuterspelmateriaal, een drankje voor iedereen en speciale tutjeskoekjes. Ook Skwibus zal er zijn.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio