De rommelmarkt in Viersel. 

De rommelmarkt in Viersel. ©  kma

Viersel zet zich schrap voor 2,5 lopende kilometers reutemeteut

Viersel -

Chiro Valentijn uit Viersel pakt zondag 10 oktober weer uit met zijn grote rommelmarkt. Van 8u tot 16u kunnen bezoekers snuisteren over 2,5 lopende kilometers kraampjes vol zalige mikmak.

Kristin Matthyssen

Vorig jaar mocht de jeugdbeweging haar normale activiteiten van het grote chiroweekend in het tweede weekend laten doorgaan, maar zonder dé grote publiekstrekker, de rommelmarkt. In een recordjaar zoals 2018 lokte die nog over de 10.000 bezoekers.

Het chirofeestweekend begint op vrijdagavond al met de bieravond. In primeur wordt ook het eigen speciaal voor Chiro Valentijn gebrouwen Viersels Geblond gepresenteerd, een eenmalig brouwsel dat wie weet wel ooit nog hernomen kan worden.

Zaterdag is er de jaarlijkse quiz met 32 teams. De winnaar wordt uitgeroepen tot slimste ploeg van Viersel.

Zondag start om 8u de rommelmarkt in het hart van Viersel, waarbij eigenlijk de hele dorpskern wordt ingepalmd. Er is een parking langs de Herentalsebaan. Van 11.30u tot 18u kan er ook barbecue worden gesmuld.

De rommelhoogdag van Chiro Valentijn is traditioneel zonovergoten, en ook nu ziet het er naar uit dat het geen te warme, maar wel een droge zondag wordt.

Wie niet uit is op rommel, kan zondag Viersel met de wagen beter mijden.

De rommelmarkt van Viersel. Je komt nooit met lege handen thuis. 

De rommelmarkt van Viersel. Je komt nooit met lege handen thuis. ©   kma

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio